Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez szabályos így? Miért nem...

Ez szabályos így? Miért nem arra képzett szaktanár tanítja az idegen nyelvet?!

Figyelt kérdés

Vidéken lakunk. Gyerekem most 4. osztályos általános iskolában. Ebben a tanévben kezdtek el idegen nyelvet tanulni.

Engem felháborít az, hogy nem szaktanár tanítja az idegen nyelvet, hanem egy olyan, akinek magyar nyelv és irodalom szakos főiskolai végzettsége van, valamint angolból középfokú nyelvvizsgája. Elég ezek alapján egy bármilyen szakos tanári diploma, illetve egy középfokú nyelvvizsga is ahhoz, hogy valaki "nyelvtanárként" taníthasson általános iskolában?

2009. szept. 28. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha tényleg így van, az nem szabályos.
2009. szept. 28. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért ilyen siralmas a nyelvtanítás eredménye Magyarországon,mert még a nyelvtanári diplomával rendelkezők sem tudnak rendesen beszélni az általuk tanított nyelven.Egy ismerős kislány német-nemzetiségi iskolába jár már 7.éve és nem tud németekkel beszélni.
2009. szept. 28. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:

én is hallottam erről, hogy bármilyen tanári diploma és középfokú nyelvvizsga mellé taníthat a tanár idegen nyelvet. Tényleg idegesítő, minek akkor az angol, meg a német tanári szak? Persze nem vizsgára készülők mellé, hanem kezdő nyelvtanulók mellé rakják, mondván ahhoz nem kell különösebb nyelvtudás, hogy megtanítsa a színeket, a számokat, meg a kajatípusokat.

Spórolás a felsőfokon. Egy tanár, két szak, egy fizetés...

És szerencsétlen tanár örül, hogy legalább így felvették 3 évre...

Egy leendő tanár...

2009. szept. 28. 23:05
 4/4 anonim válasza:
Pedagógus vagyok,nálunk nincs ilyen,még a szakkört is nyelvszakos tartja,még az 1.osztályosoknak is.
2009. szept. 29. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!