Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha dietetikus orvos akarok...

Ha dietetikus orvos akarok lenni hol kell tanulnom?

Figyelt kérdés
Azt gondolom ,ohgy valami orvosit kéne akkor végeznem. De hol van ilyen? S tényleg kémia meg biosz emelt kell hozzá? Vagy elég a közép is?

2013. máj. 4. 13:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Lehet
2013. máj. 4. 19:34
 12/20 A kérdező kommentje:
S a táplálkozástudományi ugyanaz?
2013. máj. 4. 22:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Lehet. Miért nem lehet körbe nézni a felvin?
2013. máj. 5. 09:11
 14/20 A kérdező kommentje:
néztem de nem étem.. azért kérdezem.. nem arra van ez az oldal?
2013. máj. 5. 09:28
 15/20 anonim ***** válasza:
Mit nem értettél? Ott minden le van írva.
2013. máj. 5. 16:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Vannak dietetikusok. Pont.

Ha dr-i címmel akarod a táplálkozástudomány témát boncolni, akkor: Orvosként táplálkozástudomány területre is szakosodhatsz, azaz pontosabban gasztroenterológiára.

2013. máj. 16. 21:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm járt gasztroenterológushoz és azt mondta,ohgy ő az emésztést kezelte. akkor mi köze neki a dietetikához?
2013. máj. 17. 14:31
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szeritned az emésztésnek és a táplálkozásnak nincs köze egymáshoz?? Először azt kéne eldöntened, hogy mi akarsz lenni. Aztán nézz utána mindennek.
2013. máj. 17. 14:56
 19/20 A kérdező kommentje:
Már tudom dietetikusorvos akarok lenni. Vagy ahogy itt írtátok táplálkozástudományiorvos
2013. máj. 17. 18:01
 20/20 bensdorp ***** válasza:

Nem írt ilyet senki. Mindenki azt magyarázza Neked kézzel-lábbal, hogy a dietetikus NEM orvos, hanem egy főiskolai képzés. És nincs táplálkozástudományi orvos sem, csak a táplálkozás szervrendszerét gyógyító, ő a gasztroenterológus. Dietetikus orvos egyféleképp lehetsz: a két képzést (orvostudomány és dietetika) egymás után elvégzed. Kirívó képességekkel a kettőt egymás mellett (bár ilyenre még nem láttam példát).

Ha táplálkozástudománnyal foglalkoznál, dietetikusnak tanulj! Ez a szak az egészségtudományi karokon indul. Budapesten a Semmelweis Egyetem főiskolai karán, ezen kívül pedig Pécsett indul ilyen képzés, az országban máshol nem.

2013. máj. 17. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!