Milyen jegyeket vársz el gyermekedtől?
Nem "vártam el" tőlük jegyeket és nem gondolkoztam azon, hogy milyen jegyet "fogadok el".
A gyerekeim tudták, hogy tanulni érdemes, és hogy ez a feladatuk. Nem szóltunk egy szót sem, ha rossz jegyet hoztak, ha beírást kaptak, de azt tudták, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a saját hülyeségük miatt csúszott be ez a jegy. Elég volt, hogy magukat okolják, felesleges lett volna, ha még mi is nekiállunk papolni.
Mindkét szülőjük többdiplomás, abban nőttek fel, hogy tanulni jó. A kisebbik fiamat nem kötötte le az alsó tagozat, tele volt kettesekkel. Megvártuk míg megérti magától, hogy csak akkor juthat tovább, ha a jegyei is jók. Ehhez szerintem bőven elég, ha a szülei példáját látja. A nyomás alá helyezés, az "elvárás" nem hiszem, hogy eredményes módszer.
Mindhárom gyerekem egyetemista vagy egyetemet végzett és tudják, hogy nem a szüleiknek, hanem maguknak, a saját meggyőződésükből tanulnak.
tőlem sajnos csak 5öst várnak el... ha egyszer véletlenül 4est kapok, akkor jól leszidnak. szóval nagyon kell tanulnom:(
16/L
Nekem anyukám semmilyen jegyet nem vár el..
azt mondta őt nem érdekli milyen jegyet kaptam, hanem az érdekli hogy én a tőlem telhetően a legjobbat nyújtsam.
Ha matekból én csak hármast tudok hozni, mert ennyi sikerül (és nem a nem tanulás miatt, mert azért viszont haragszik, ha azért kapok rossz jegyet mert nem voltam képes tanulni) akkor ennyi és kész..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!