Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen jegyeket vársz el...

Milyen jegyeket vársz el gyermekedtől?

Figyelt kérdés
A szülőket kérdezem,akiknek a gyermeke/ük iskolába jár.Én 3-ast,4-est és 5-öst fogadok el a gyermekemtől,most 5.-es.És kiválóan tanull.Szorgalom és magatartása pedig 4-es és 5-ös..Nektek?
2009. szept. 28. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Én a jegyeket nem a gyerektől várom, hanem a tanártól. Én tudom hogy a gyerek sokat tanul, és én is vele, de van olyan idióta tanár, hogy ezt nem értékeli és csak mert rossz napja van, karót ír be az egész osztálynak. Vagy éppen nem emlékszik hogy mit adott fel házinak vagy olyat ad fel, amit még nem is tanultak meg ilyenek. Sajnos nem csak a gyereken múlnak a jegyek:((
2009. szept. 28. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem "vártam el" tőlük jegyeket és nem gondolkoztam azon, hogy milyen jegyet "fogadok el".

A gyerekeim tudták, hogy tanulni érdemes, és hogy ez a feladatuk. Nem szóltunk egy szót sem, ha rossz jegyet hoztak, ha beírást kaptak, de azt tudták, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a saját hülyeségük miatt csúszott be ez a jegy. Elég volt, hogy magukat okolják, felesleges lett volna, ha még mi is nekiállunk papolni.

Mindkét szülőjük többdiplomás, abban nőttek fel, hogy tanulni jó. A kisebbik fiamat nem kötötte le az alsó tagozat, tele volt kettesekkel. Megvártuk míg megérti magától, hogy csak akkor juthat tovább, ha a jegyei is jók. Ehhez szerintem bőven elég, ha a szülei példáját látja. A nyomás alá helyezés, az "elvárás" nem hiszem, hogy eredményes módszer.

Mindhárom gyerekem egyetemista vagy egyetemet végzett és tudják, hogy nem a szüleiknek, hanem maguknak, a saját meggyőződésükből tanulnak.

2009. szept. 28. 14:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A lányom most fog érettségizni. Már nem várok el tőle jegyet, ha tisztességesen felkészül és kiadja magából amit tud. AMúgy szerencsém van ebben a témában, mert a matekon kívül mindenből 4-5-ös
2009. szept. 28. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

tőlem sajnos csak 5öst várnak el... ha egyszer véletlenül 4est kapok, akkor jól leszidnak. szóval nagyon kell tanulnom:(

16/L

2009. szept. 28. 14:41
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

Nekem anyukám semmilyen jegyet nem vár el..

azt mondta őt nem érdekli milyen jegyet kaptam, hanem az érdekli hogy én a tőlem telhetően a legjobbat nyújtsam.

Ha matekból én csak hármast tudok hozni, mert ennyi sikerül (és nem a nem tanulás miatt, mert azért viszont haragszik, ha azért kapok rossz jegyet mert nem voltam képes tanulni) akkor ennyi és kész..:)

2009. szept. 28. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!