Évismétlés saját döntésből, lehetséges?
Figyelt kérdés
10-es vagyok, öszejött a 250 óra hiányzásom, körülbelül 300-nál tartok, BETEGSÉGEK ÉS MŰTÉTEK miatt...emiatt évvégén osztályozó vizsgáznom kell, hogy 11-be mehessek. de mi van, ha szeretnék évet ismételni mert nem akarok kegyelemjeggyel továbbmenni...? akkor is le kell zárniuk évvégén? és bekerül a bizonyítványomba, hogy mikből buktam meg?2013. máj. 2. 11:32
1/7 anonim válasza:
Bekerül, de egyszerű, nem mész el vizsgázni és automatikusan évismétlés. Mivel nincs elég jegyed, nem tudnak lezárni, osztályzóvizsgát kell tenned az adott tantárgyakból, de ha beszélsz az igazgatóval, vagy osztályfőnökkel, hogy nem szeretnél vizsgázni, inkább jövőre nyugodtan végigjárod a 10.-et, nem hiszem hogy lenne akármi akadálya.
2/7 anonim válasza:
Azért próbáld meg az osztályozót
(Nem tudom hány tantárgyból kéne)
3/7 anonim válasza:
Próbáld meg inkább bepótolni
Teljesen új osztályközösségbe kell menned
(fiatalabbak nálad) az nem lesz jó
4/7 anonim válasza:
Az "osztályozó" az egy lehetőség
Érdemes volna kihasználnod pont arra,
hogy addigra megtanulod az anyagot
5/7 anonim válasza:
A mi osztályunkban volt egy ember,
aki visszabukott és nem tudott beilleszkedni
(Csak még rosszabb tanuló lett)
Nem javasolnám
6/7 anonim válasza:
A jogszabály ilyenkor alapesetben évismétlést ír elő, és azt mondja, hogy a tantestület engedélyezheti osztályozó vizsga letételét. Általában ezzel szoktak élni. Tehát ha a szüleid beadnak egy kérvényt az igazgatónak, hogy te nem kérsz ilyen engedélyt és szeretnél évet ismételni, akkor valószínűleg mennie kell a dolognak bukás nélkül is. A bizonyítványodba pedig egy záradék kerül, hogy hiányzások miatt nem értékelhető a tanéved.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valószínű, hogy évet ismételek. félév óta vagyok ebbe az iskolába, osztályba, szerintem ha eddig nem sikerült beilleszkednem, ezek után se fog, úgyhogy ez nem tart vissza az évismétléstől, és amúgy is rengeteg a hiányosságom az idei anyagból.
2013. máj. 3. 21:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!