Ha valaki pl.5 év tanári gyakorlattal rendelkezik és már megszerezte a pedagógus szakvizsgát (de az éve nincs meg; elvileg 8 év kell h. ped.2-be kerüljön) azt is besorolják 2013. szeptembertől pedagógus 2-be?
A szakszervezetek és a kormány együttműködési megállapodást kötöttek, miszerint AKI PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁVAL RENDELKEZIK, AZT PEDAGÓGUS 2-BE sorolják be a következő tanévtől. (Gallóné is ezt említi több helyen is. ) Elvileg a szakvizsgát elfogadják minősítésnek.
Tényleg furcsa, hogy itt próbálsz tájékozódni. Az újságcikkek meg sohasem pontosak.
Ezt inkább úgy érteném, hogy akinek szakvizsgája van, az megússza a minősítési eljárást, de az évek száma egy másik feltétel, azt valószínűtlen, hogy át lehessen így lépni. Olvasgass jogszabályokat: köznevelési, közalkalmazotti törvényt, végrehajtási rendeletet. Szakvizsgázott pedagógusként már képesnek kell lenned ilyesmire.
Ezek alapján ezt az egész oldalt (gyakorikerdesek.hu) meg is lehetne szüntetni. Amúgy nem értem, miért van emberekben ennyi rossz indulat. Feltettem egy kérdést, normális választ vártam volna. Ja és böngészek a jogszabályokban....
Nem a két szép szememért adták a szakvizsgás oklevelemet.
Erről ennyit! Továbbiakban érdemi válaszokat kérnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!