Kommunikáció és médiatudomány szakosok! Nektek milyen óráitok vannak?
Az attól függ, melyik félév.
Nekem tavaly volt mindenféle: pszichológiai elméleti alapok, filozófia, szociológia, kutatásmódszertan, retorika, a média társadalomtörténete, országelemzés (amúgy magyarul földrajz), nyelvhasználat a médiában (nyelvtan), társadalmi problémák és diagnózisok, kommunikációelmélet, társadalom- és művelődéstörténet, kommunikációs technikák.
Ebben a félévben meg szociálpszichológia, médiainformatika, médiaelemzés, kultúraközi kommunikáció, digitális szövegfeldolgozás, új média, jog, személyközi kommunikáció, műfajismeret, politikatudomány, mozgóképelemzés, a média társadalomtörténete.
De ezen kívül még rengeteg más az elkövetkező tanévekben. És attól is függenek az óráid, hogy milyen szakirányban akarsz tovább tanulni. Mondok egy példát: nálunk (EKF) két szakirányt választhatsz a komm-médián belül, a PR-t és a média szakirányt, ami alapvetően kettébontja (a média esetében még többre) az amúgy többnyire egységes elsőéves csoportot. Illetve az óráid (főleg a második félévtől kezdve) attól is függnek, hogy mennyi és milyen szabadon választható (SzV) vagy kötelezően választott (KV) tantárgyat veszel fel (első évben még általában az összes kötelező, az alaptantárgyak).
De ha érdekel a többi óra is, hogy milyenek vannak, meg tudom neked mutatni a mi sulink honlapján az órarendünket, itt megtalálod: [link]
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert, remélem megtetszik a szak! :)
Jut eszembe!
A honlapon, amit megadtam, ott a "Tanegységlisták (tantervek), kommunikáció- és médiatudomány (BA)" alatt keresd a "2012 szeptemberétől érvényes (.xls)"-t! Rögtön az első alatta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!