Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Logisztikai ügyintéző vagy...

Logisztikai ügyintéző vagy pénzügyi-számviteli ügyintéző?

Figyelt kérdés

Logisztikai ügyintézővel tényleg csak raktárban targoncázhatok minimálbérért? Érdekelne a logisztika de ha csak ilyen munkát kapnék vele akkor nem..

Pénzügyi-számviteli ügyintézővel elhelyezkedési lehetőség?Fizetés?

Még annyi hogy matekból nem vagyok jó (logaritmus,sinus,cosinus,függvények ilyenekkel nem szeretnék foglalkozni..) viszont van logikai érzékem,nyelveket könnyen tanulok és szeretem is őket.

Igazából más szak nem jutott eszembe, matekból ugye nem vagyok jó, "nehéz" fizikai munka nem nekem való,vendéglátóipart gyűlölöm (dolgoztam benne),a "csajos" szakmák sem érdekelnek (műkörmös,kozmetikus), emberekkel se szeretek nagyon foglalkozni (telefonálás szinten még oké)...tudom nehéz eset vagyok,a lényeg hogy lehetőleg egyedül egy irodában,vagy nem annyira közvetlenül körülvéve emberekkel,nehéz fizikai munkától mentes,viszonylag jó fizus (pl. nettó 120-150) munkát szeretnék.

20L

2013. ápr. 16. 14:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Logistikai ügyintézővel sokmindent csinálhatsz, de targoncázni pont nem targoncázhatsz vele. Logisztikai ügyintézőivel + nyelvtudással lehetsz beszerző pl.
2013. ápr. 16. 15:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Olvastam 1-2 helyen hogy logisztikai ügyintézőivel+targonca jogsival tárt karokkal várnak raktárba (nyilván targoncázni). Ezért kérdeztem
2013. ápr. 16. 17:34
 3/15 anonim ***** válasza:
Arra elég a targoncajogsi is.
2013. ápr. 16. 18:58
 4/15 A kérdező kommentje:
Logisztikában dolgozol?
2013. ápr. 16. 19:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Úgy valahogy.
2013. ápr. 16. 21:37
 6/15 A kérdező kommentje:
És szerinted hol érdemes tanulni Budapesten? Ahol vannak jó gyakorlati helyek is?
2013. ápr. 16. 21:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát erről lövésem sincs, mert én soha sem tanultam a szakmát, csak belecsöppentem (akkoriban nem is nagyon voltak még ilyen képzések legfeljebb egyetemeken).
2013. ápr. 16. 21:58
 8/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez nem túl bíztató hogy végzettség nélkül is lehet csinálni. (Ne érts félre)
2013. ápr. 17. 00:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Felsőfokú végzettségem van, csak nem logisztikai szakirányú. Pont azokon a területeken ahol te nézelődsz sok ilyent fogsz találni, a pénzügyön talán kevesebbet, de a logisztika tele van velük, abból eredően, hogy a közép fokú képzések elindulása 8-12 évvel az igény megjelenése után indult el. Én is részt vettem egy szakközépiskola logisztikai képzésének kidolgozásában vmikor 2000-ben, holott abban a városban már akkor 7 éve müködött olyan cég amelyiknek igénye lett volna ilyen téren képzett munkaerőre. Az AUDI, Bosch v. Unilever valószínűleg nem fog egy területre sem szakvégzettség nélkül embert felvenni, nálam a rendezőelv, h. 10 év munkatapasztalat egyenlő a felsőfokú végzettséggel, a stabil nyelvtudás elengedhetetlen, MS Office ismeret (Excel, PowerPoint) kell, pályakezdőket a szakirányú végzettséggel jó eséllyel behívjuk beszélgetni. Amit egy képzésen sem fognak nektek megtanítani az a különböző vállalatirányítási szoftverek (p.l. SAP) és pont ezeknek az ismerete az ami a lényege az irodai munkáknak mostanában. Szóval akár pénzügy, akár logisztika, elhelyzkedni nem lesz egyszerű, fizetési igényed mondjuk talán nem olyan eltúlzott, de pályakezdőként úgy működik többnyire, hogy a próbaidő letelte után, ha jól teljesít a jelölt, akkor kaphat ennyit. Egyébként a logisztika és a pénzügy viszonylag átjárható, nekem is van emberem aki a pénzügyön kezdte, ismerek pénzügyest aki beszerző volt, vannak olyan munkakörök amelyek egyes cégeknél a logisztikához, máshol a pénzügyhöz tartoznak, holott ugyanazokat a feladatokat takarják.
2013. ápr. 17. 09:10
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ :) Most még inkább nem tudok dönteni...kár hogy nem lehet egyszerre kettőt csinálni.
2013. ápr. 17. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!