Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy kollégium?

Milyen egy kollégium?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 13. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Hát milyen legyen?:)Írj szempontokat hogy mire gondolsz:)
2013. ápr. 13. 17:35
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
van ágy és vannak szobatársak.
2013. ápr. 13. 17:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Kaját , hogy oldjátok meg?

Szobatársaitok milyenek?

Nevelőtanár?

Tényleg nem vihettek be hajvasalót?

Fürdés milyen?

2013. ápr. 13. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

kaja az menza leginkább, valakinek szar, de akkor vagy ő főz magának, vagy kajáldába megy, ami meg drágább mint a menza.

Szobatársad olyan lesz mint amilyet kapsz. Sajnos nem te választod meg őket

nevelőtanár van.

hajvasaló kolifüggő, valahol lehet, valahogy egyáltalán nem.

fürdés pucéran persze, valahol elválsztófal van, de van ahol nincs. És a zuhanyzók tipusa is változó.

2013. ápr. 13. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
attól melyik és milyen koliba mész :d
2013. ápr. 14. 00:44
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is koleszos leszek jövőre :)

Nyílt napon körbevezettek a kollégiumban, és mindent elmondtak részletesen. Persze, tudom, hogy ez nem ugyanaz, mint már ott lakni. Elsőként azt mondták el, hogy három dolgot nem tűrnek el: kábítószerek, alkohol és lopás (de a cigit már pl. tolerálják)

Ahová, én fogok kollégiumba menni, ott minden lány szobájához külön fürdőszoba van. Ha a kollégisták egymás között megegyeznek, akkor lehetséges a szobatárscsere. Azt mondták próbálnak egy településről származókat, egy osztályosokat/évfolyamosokat egyberakni a kezdetekben.

Én nem láttam volna, hogy nem vihetnek be hajvasalót vagy ilyesmiket. Nem is említettek semmiféle ilyen szabályt, de kitudja...

Azt még tudni kell, hogyha nem érsz el egy bizonyos átlagot, tanulószobába fogsz kerülni, ahol a tanár felügyelete alatt tanulsz :( De ha megvan az átlagod, akkor tanulhatsz bent a szobádban is :) Ezenkívül a tanárokkal, csoportvezetőkkel sem árt jóban lenni, ugyanis esetleg kicsit tovább húzzák a kimenődet.

Még azt is mondták, hogy egy minimális szinten takarítani is kell. Persze nem az ablak- vagy vécépucolásra gondolnak, de a koszt fel kell söpörni a padlóról, illetve beágyazni. (ahol én voltam ez a minimum)

Mindenki azt mondja a kollégiumokra, de sokan kifejezetten erre a suliéra, hogy egy valóságos börtön. Semmit nem engednek meg. Nem tudom.. nekem korrektnek tűnnek az elmondott dolgok. Biztos lesz sok szabály, amit be kell majd még tartani (amiről most még csak nem is tudok), és újdonság, amiket meg kell szokni. Másrészről azt is el lehet mondani, hogy nem hagynak elkallódni, felelős viselkedést tanulsz, és megtanulsz alkalmazkodni más emberekhez :)

2013. ápr. 15. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!