Mi kell ahhoz hogy csillagász legyek? Jól keresnek? Hol lehet ilyesmivel tanulni?
Nekem is régi vágyam, hogy csillagász legyek... A lényeg az, hogy ahhoz, hogy csillagász lehess, el kell végezned az egyetemet, fizika szakon, majd elmenni csillagász mesterképzésre. Ez nagyjából 7-8 év, összesen, ha minden jól megy. Úgy tudom, az ELTE-nek a Természettudományi karán lehet fizikusi képzés után csillagász mesterképzésre menni.
Magyarországon nem túl keresett szakma a csillagászat, nem fizet túl jól, az elhelyezkedés lehetősége igencsak korlátozott. Azonban ha valóban szorgalmas vagy, törekszel és értesz a fizikához (és kémiához, mert azt is kell tanulni hozzá), akkor nem lehetetlen álom ez.
Ha esetleg a legjobbak közé tartozol, talán még a Nasa-hoz is eljuthatsz... de csak tényleg akkor, ha a legjobbak egyike vagy!
Első lennék!
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogyha vagy olyan szerencsés, hogy külföldön, de leginkább Amerikában tanulj, akkor inkább ott tanuld ki a szakmát. Amerikában és úgy általában külföldön van kereset csillagászokra, megbecsülik őket, anyagi és szellemi szinten is.
Nem sétagalopp eljutni oda, hogy csillagásznak mondhasd magad, de mindenképpen csodás hivatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!