Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi kell ahhoz hogy csillagász...

Mi kell ahhoz hogy csillagász legyek? Jól keresnek? Hol lehet ilyesmivel tanulni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 23. 12:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is régi vágyam, hogy csillagász legyek... A lényeg az, hogy ahhoz, hogy csillagász lehess, el kell végezned az egyetemet, fizika szakon, majd elmenni csillagász mesterképzésre. Ez nagyjából 7-8 év, összesen, ha minden jól megy. Úgy tudom, az ELTE-nek a Természettudományi karán lehet fizikusi képzés után csillagász mesterképzésre menni.

Magyarországon nem túl keresett szakma a csillagászat, nem fizet túl jól, az elhelyezkedés lehetősége igencsak korlátozott. Azonban ha valóban szorgalmas vagy, törekszel és értesz a fizikához (és kémiához, mert azt is kell tanulni hozzá), akkor nem lehetetlen álom ez.

Ha esetleg a legjobbak közé tartozol, talán még a Nasa-hoz is eljuthatsz... de csak tényleg akkor, ha a legjobbak egyike vagy!

2009. szept. 23. 13:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Első lennék!

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogyha vagy olyan szerencsés, hogy külföldön, de leginkább Amerikában tanulj, akkor inkább ott tanuld ki a szakmát. Amerikában és úgy általában külföldön van kereset csillagászokra, megbecsülik őket, anyagi és szellemi szinten is.

Nem sétagalopp eljutni oda, hogy csillagásznak mondhasd magad, de mindenképpen csodás hivatás.

2009. szept. 23. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!