Vélemények a pilisvörösvári Friedrich Schiller gimnáziumról?
Azt szeretném megtudni, hogy milyen az iskola közössége, milyenek a tanárok, meg úgy általában milyen ide járni.
Ezek azért külön érdekelnek, mert erre ugye nem lehet a honlapján rákeresni meg ilyesmi.
És még egy kérdés: Meg tudok rendesen tanulni angolul, ha ott kezdek? Eddig hét évig tanultam németet heti 5 órában (nemzetiségi suli, ahol nincs angol).
Szia!
Nem tudom milyen tanuló vagy,de ha jó tanuló vagy akkor ne menj ebbe a gimnáziumba.
Oda a legalja réteg jár,persze van kivétel ,de nem sok.
Nekünk egy tanár mondta mikor szó volt,hogy hatosztályosba mennek az osztályomból,hogy azoknak akik ott végeztek a 80% a munkanélküli. Mert innen nem tudsz semerre tovább menni.Hacsak nem te vagy a legeslegeslegeslegjobb.
Hát z az iskola is a németet jobban tanítja,az angol az háttérbe van egy kicsit ,de nem tudok arra válaszolni.
A közösségből,diákokból nekem az jött le ,hogy az egyik nagyobbat csulázik az utcára ,mint a másik,cigiznek,káromkodnak rendesen. (PERSZE VANNK KIVÉTELEK)
Ez lenne az én véleményem ,reméle segítetttem vele valamennyit! Ha mégis ide mész akkor Sok sikert és Jó gimnáziumi éveket neked! :)
Némettül egész biztosan nagyon jól meg fogz tanulni.
Szia! Köszi az (őszinte) választ!
Színösötös tanuló vagyok.
Van közelebbi ismerősöd, aki oda jár(t)? Vagy ezt csak úgy hallottad?
Káromkodós/cigizős diákok mindenhol vannak (nálunk is. 14 évesek. Káromkodni meg már a 8 évesek is úgy szoktak, úgy, mint az o.társaim Pff). Úgy gondolod, hogy itt még több van, vagy csak olyan átlagos "mennyiség"?
Outsiderként a következőt gondolom:
Ha az itt végzett diákok 80%-a munkanélküli, akkor mi a helyzet más, nem nyelvszakos mezei középiskolákkal?
Ne haragudj, de a tanárodnak ez a kijelentése több mint felelőtlen.
A honlapjuk alapján nekem úgy tűnik, hogy németül biztosan meg fognak tanítani. Persze, igen, nem mindegy, hogy egy adott tanulónak milyen a tanuláshoz való viszonya, mennyire vannak ott mögötte a szülők, ez pedig már kisgyermekkorban determinálja a felnőtté válás milyenségét, ne kenjük az iskolára!
Hogy milyen közösségbe kerülsz be, az mindenütt lutri, hogy mennyire motiváló vagy demotiváló egy osztály-, vagy tanári közösség, az csak menet közben derül ki. Ha rossz, váltani kell még időben.
Ez az iskola a legelismertebb német nyelvvizsgát adja a kezedbe, ha hajlandó vagy tanulni. Miért kell ehhez a "legeslegeslegjobbnak" lenni???? A tanulók több mint fele átmegy ezen a színvonaltalannak egyáltalán nem nevezhető vizsgán és nem csinálnak titkot belőle, hogy hányan buknak meg. A bukottak szerintem nem éltek a lehetőséggel.
Az iskola portfóliója nem tűnik rossznak, 3.5 alatt pedig tényleg ne vegyenek fel gyereket, mert akkor maguk alatt vágják a fát.
Mi gondolkozunk ezen az iskolán, én is várok róla objektív véleményeket. Remélem nem egy "hányós" osztályt fogunk ki:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!