Magyar középiskolák állapota?
nyilván a magyar oktatási rendszer nem tökéletes (közel sem...)
de a diákok viselkedése nagyban függ a szülői neveléstől, meg az általános iskolától. a tanárok sokkal engedékenyebbek manapság szerintem. gimnáziumokban egyre több helyen van interaktív tábla meg projektor, amit szerintem nagyon még nem tudnak kihasználni. mármint ha a tanár kivetíti az anyagot, vagy csoportmunka van, akkor nem tanulnak annyit a tanulók szerintem. legalábbis nálunk így volt. a csoportmunkát utáltam a legjobban. voltunk 5-6an, egy feladat, és nem csináltunk szinte semmit, és elment az óra. (jó, nyilván voltak csoportok ahol rendesen dolgozott mindenki, dehát...)
Na ilyen észrevételeket várok. Nem tudom mit tartottál kedves második válaszoló idiótának a kérdésemben, hiszen leírtam a problémát.
Az interaktív tábla és a kivetítés a korszerű módszertan híveinek kedvenc eszközei. Ám nem értek egyet azzal, hogy az eszközök segítségével le lehetne kötni a diákok figyelmét. Sokkal többet lehetne tanulni azáltal, ha a tanár elmondaná az anyagot. Az megint más kérdés, hogy ez függ a befogadóközönségtől is. De szerintem ha a diák nem akar részt venni az órán, akkor a figyelmét ezen eszközök segítségével sem lehet ébren tartani. Reformok mindig is lesznek, de olyanok is, akik vissza szeretnének nyúlni a régi tradicionális tanítási formákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!