Melyek azok a főiskolai szakok, amikkel "tipikus" irodista munkát lehet végezni?
Ilyen munkára vágyom, hogy bemegyek reggel 6 ra, és du 5 kor végzek. ennyi, hétvégim szabadok mindig.
Most jelenleg sofőr vagyok, napi 15 órát dolgozom, van hogy 2 hétig nem vagyok itton, a családdal, barátnőmmel.
Szóval szeretnék váltani, 22 vagyok, szerintem nemkéső főiskolát elkezdeni.
Jó hírem van, irodai munka csak napi 8 óra+ ebédidő, azaz 8-re mész és 1/2 5-ig dolgozol. Vagy nincs ebédidőd és akkor 8-tól 4-ig, azt munkáltatója válogatja persze. Túlóra irodába is lehet, amikor hiába van vége a munkaidődnek, nem mehetsz haza. De ezeket általában megkapd majd szabadnapban. (ha normális helyen dolgozol)
Olyan főiskola amilyen végzettség után tipikusan irodában ülsz sok van.
Elsősorban a közigazgatás munkahelyei ilyenek. (ide ajánlatos az igazgatásszervező szakot elvégezned), de bekerülni elég nehéz a közigazgatás gépezetébe.
De ilyen lehet egy könyvelő irodai munkahely is, ahol hogy munkát kapjál közgazdasági irányba kell tanulnod.
Mérnök foglalkozások között is van olyan ami irodai jellegű elsősorban. pl a tervezőmérnök biztos hogy irodában tervez. De azért a termelésben dolgozó mérnöknek is van irodája. Annyit azonban tudnod kell, hogy a fix munkaidő amire most Te vágysz, nem elsősorban végzettség hanem munkáltató függvénye. pl. egy multi cégnél hiába van a munkaköri leírásodban benne a munkaidőd, az csak egy papír addig dolgozol még kell, vagy még meg nem oldottad a feladataidat.
Az irodisták között én már mindenfélével találkoztam, a legöbben nyelvtanárok, bölcsészek, de pszichológusok, sőt, építészek is vannak köztük (válság...) és pár napja egy molekuláris genetikussal is találkoztam.
A nyelvtudás az nagy előny.
Ha viszont már eleve valami pénzügyi, jogi, vagy közigazgatási képzésre mész, akkor a határ a csillagos ég.
Őket láthatóan nemigen érinti a válság, elvannak, jól keresnek.
Nekem sajnos a környezetmérnök jutott eszembe erről. És még az irodai munka a jobb, a gyárszalag meg a takarítás után.
Utolsó, molekuláris biológus? Azért azok kellenek, vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!