Felvételi ponthatár egyetemre csusszra megvan nekem, de ha államilag támogatott, túljelentkezéses szakról van szó, akkor még nem is biztos ogy felvettek?
Most csak én nem értem, hogy honnan tudod, hogy mik a ponthatárok? Illetve a ponthatárt ott húzzák meg, ahol pont annyian vannak, amennyi a felvehető létszám.
Világosíts fel kérlek, hogy hol mennyi a ponthatár, hogy én is tudjam, kösz.
Én sem értem. A ponthatárokat pont úgy határozzák meg, hogy a pontszám az utolsó felvehető, illetve felvett hallgató pontszáma.
Pont ez a lényege a ponthatároknak, hogy ezzel pontosan (vagy majdnem pontosan) annyi embert vesznek fel, ahány hely van.
Idén elvileg a 16 szaknál lehet ilyen probléma, de hát erre gyakorlatilag nulla az esély, ilyen magas pontszámokkal. Többi szaknál pedig ugye mint írtam, ilyen gond nincs.
Ez nem így van.
Van mondjuk 50 hely.
Jelentkeznek 100-an.
Azt mondja a suli, h na akkor hány pontja van az 50. legmagasabb pontszámmal rendelkezőnek?
370?
Na akkor annyi a ponthatár.
Így aki fölötte van azt felveszik és pont annyi ember lesz amennyi kell.
Ha esetleg több embernek van ugyan annyi és így 55 ember jönne ki akkor nem az 50-et nézik, hanem a 49 legmagasabbat.
Az szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!