ELTések! Mennyire vagytok elégedettek az egyetem hangulatával, közösséggel?
Én most vagyok elsőéves a BTK-n és egyszerűen elképesztő,hogy mennyire személytelen ez az egész egyetem!Barátaim más egyetemekre járnak,de ennél még a BME is különb,vannak csoportok,ahol ki lehet alakítani egy társaságot,és nemmindig vadidegen emberek között ülsz!
Nagyon magányos tud itt az ember lenni (főleg,aki-mint én-nehezen barátkozik!),csak ezt az egyetemek legtöbbször nem kommunikálják...Olyan ez,mint egy nagy-nagy olvasztótégely :(
Pázmány?Károli?Valamilyen vidéki egyetmóem bölcsészkara?
Nem tudom mire gondolsz, de én 1 hét alatt kb 20 emberrel haverkodtam össze. Aztán a szemináriumok alatt már kisebb csoportok is vannak, a kávézóban is lehet ismerkedni.
Szerintem az ELTE nem különbözik más egyetemtől.
Ez igazából csak rajtad múlik, hogy mennyire vagy magányos. Én minden évben olyan kurzust kapok, ahol alig ismerek valaki és a végefelé a fél csoporttal haverok leszünk a közös szenvedés jegyében. Előadáson ha figyelni akarok, akkor egyedül ülök, mert ha mellettem vannak a haverok, akkor elvonják a figyelmemet, de szünetben sokat szoktunk dumálni így is. Ja és BME-s vagyok. Igaz, hogy próbálják a közösséget egyben tartani, de a követelmények rendesen szétszabdalják a szakot...
Ja meg kolis közösség rengeteget dobhat a közösségi életeden.
Én Pázmány jogos vagyok, mi durván 300-an vagyunk az évfolyamon, de elég "családias" a hangulat, mindenkihez oda lehet menni, ismerősként fogadnak, mondjuk a gólyatábor ezt nagyon megalapozta; és a felsőévesek is ismernek, nem az van hogy elvagyunk a kis gólya-szubközösségünkben.
Tudom, hogy nem bölcsész, de Pámány :)
én is elsőéves vagyok a btk-n, de nem érzem annyira reménytelennek. gólyatáborban nem voltam, ezekben a napokban kezdtem ismerkedni az évfolyam/csoporttársaimmal, órákon, és mindenhol tökjól eldumálgatunk... pedig ez még csak az 1. normál tanítási nap volt ;)
szerintem Tőled függ csak, bátran vágj bele, ha valaki szimpi, menj oda valami ürüggyel...
A Károlin szereztem az első diplomámat, most ELTE-s vagyok. A Károli kedvezett a szorosabb barátságok kialakításának a viszonylag kis csoportlétszám miatt, de ennek ugye az a hátulütője, hogy ha kevésbé szimpatikus csoporttársakat fogsz ki, nem igazán tudsz "szabadulni" tőlük.
Míg az ELTE-n rengeteg a lehetőség - ismerkedés terén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!