Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTések! Mennyire vagytok...

ELTések! Mennyire vagytok elégedettek az egyetem hangulatával, közösséggel?

Figyelt kérdés

Én most vagyok elsőéves a BTK-n és egyszerűen elképesztő,hogy mennyire személytelen ez az egész egyetem!Barátaim más egyetemekre járnak,de ennél még a BME is különb,vannak csoportok,ahol ki lehet alakítani egy társaságot,és nemmindig vadidegen emberek között ülsz!

Nagyon magányos tud itt az ember lenni (főleg,aki-mint én-nehezen barátkozik!),csak ezt az egyetemek legtöbbször nem kommunikálják...Olyan ez,mint egy nagy-nagy olvasztótégely :(

Pázmány?Károli?Valamilyen vidéki egyetmóem bölcsészkara?

2009. szept. 14. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire gondolsz, de én 1 hét alatt kb 20 emberrel haverkodtam össze. Aztán a szemináriumok alatt már kisebb csoportok is vannak, a kávézóban is lehet ismerkedni.

Szerintem az ELTE nem különbözik más egyetemtől.

2009. szept. 14. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez igazából csak rajtad múlik, hogy mennyire vagy magányos. Én minden évben olyan kurzust kapok, ahol alig ismerek valaki és a végefelé a fél csoporttal haverok leszünk a közös szenvedés jegyében. Előadáson ha figyelni akarok, akkor egyedül ülök, mert ha mellettem vannak a haverok, akkor elvonják a figyelmemet, de szünetben sokat szoktunk dumálni így is. Ja és BME-s vagyok. Igaz, hogy próbálják a közösséget egyben tartani, de a követelmények rendesen szétszabdalják a szakot...

Ja meg kolis közösség rengeteget dobhat a közösségi életeden.

2009. szept. 14. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Én Pázmány jogos vagyok, mi durván 300-an vagyunk az évfolyamon, de elég "családias" a hangulat, mindenkihez oda lehet menni, ismerősként fogadnak, mondjuk a gólyatábor ezt nagyon megalapozta; és a felsőévesek is ismernek, nem az van hogy elvagyunk a kis gólya-szubközösségünkben.

Tudom, hogy nem bölcsész, de Pámány :)

2009. szept. 14. 13:45
 4/6 anonim ***** válasza:

én is elsőéves vagyok a btk-n, de nem érzem annyira reménytelennek. gólyatáborban nem voltam, ezekben a napokban kezdtem ismerkedni az évfolyam/csoporttársaimmal, órákon, és mindenhol tökjól eldumálgatunk... pedig ez még csak az 1. normál tanítási nap volt ;)

szerintem Tőled függ csak, bátran vágj bele, ha valaki szimpi, menj oda valami ürüggyel...

2009. szept. 14. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Én másodéves Pázmányos bölcsész vagyok. Itt jó a hangulat, közvetlenek az emberek. És tényleg, ahogy már előttem írták, a közös szenvedés összehoz minket. :D De egyébként szeretjük az egyetemet!
2009. dec. 10. 20:53
 6/6 anonim ***** válasza:

A Károlin szereztem az első diplomámat, most ELTE-s vagyok. A Károli kedvezett a szorosabb barátságok kialakításának a viszonylag kis csoportlétszám miatt, de ennek ugye az a hátulütője, hogy ha kevésbé szimpatikus csoporttársakat fogsz ki, nem igazán tudsz "szabadulni" tőlük.

Míg az ELTE-n rengeteg a lehetőség - ismerkedés terén is.

2010. jan. 30. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!