Ha elmúltam 18, kérhetem a tanárokat, hogy ne mondják el a jegyeimet a szüleimnek?
1.: Az ország egyik legjobb középiskolájába járok, 4,5-ös átlagom van. Egyébként a kérdés szempontjából nem tartom fontosnak, hogy milyen jegyeket szeretnék "eltitkolni".
2.: Anya tanár, és ő azt mondta, hogy a tanárnak nem hogy nincs joga, hanem kötelessége tájékoztatni a szülőt mindenről, ami a gyerekkel történik (dohányzik, drogozik stb). Azt nem tudom, hogy ez a jegyekre is vonatkozik e.
Amennyiben nem büntetendő cselekményt követsz el akkor nincs joga, sőt titoktartási kötelezettsége van , melyet ha megszeg bíróság előtt felelősségre vonható. Egy durva példa: Apu veri anyut és a gyereket, azok elmenekülnek tőle krizisközpontba, mely védett titkos helyen van, gyerek marad magántanuló adott gimnáziumban. Apu bemegy megkérdezi hol a család, nincs válasz ( nem a tanár dolga és nem is tudta) megkérdezi mikor jön be vizsgázni a gyereket( a tanár ugyanazt gondolja mint anyukád" kötelessége tájékoztatni blablabla") elmondja. Apu megvárja, vizsga után a gyereket és jól összeszurkálja amiért pofátlanul hülyét csináltak belőle. Gyerek sérülése 8 napon túl gyógyulóak=bírósági eljárás. Infot adó tanár behív bíróságra, infot ő adta ki, tanár elítél bűncselekményben való segédkezés miatt. Tanár felfüggesztettet kap 10 hónapot= priusz, nem tiszta erkölcsi bizonyítvány, anélkül nem dolgozhat, mint tanár, állásából felfüggeszt. Megtörtént eset, az adott iskolával együttműködve dolgozom, mint pszichológus. Igenis titoktartási kötelezettsége van, mely arra terjed ki amire a gyermek kéri. Abban az esetben ,ha a gyermek súlyos vétséget követ el, drog, dohányzás, károkozás, lógás, vagy a tanulmányait veszélyezteti lógással, bukással a szülőt behívja a tanár, de csak a gyerek tudomásával.
Ui.: Elnézést a helyesírási hibákért, késő van már nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!