Pontosan mit takar az újonnan bevezetett osztatlan tanárképzés?
Annyit felfogtam, hogy a tanárképzésnél nem lesz jelen a bolognai rendszer, hanem simán 5+1 éves tanárképzések lesznek.
Viszont találtam egy listát az ELTE BTK 2013-ban induló képzéseiről:
Ezek szerint csak ezek a szakpárok lehetségesek?
Én olasz-francia szakos tanár szeretnék lenni, de ilyen lehetőség nincs ezen a listán feltüntetve.
Ezek szerint ez az új osztatlan tanárképzés eléggé leszűkíti a választható szakpárokat.
De ez egyszerűen nevetséges!
Egy ismerősöm most jár az ELTE-re (még bolognai rendszerben tanul) és simán lehetett olasz-francia szakpáros.
Másrészről azt sem értem, hogy miért maximum 2 embert vesznek fel olasz-történelem vagy francia-történelem szakpárokra?
Andragógiára 12<45 között mozog a felvehetők létszáma, amit inkább nem is kommentálnék...
Ezt úgy tudod "megkerülni", h
pl felvéteizel mondjuk töri-franciára és
aztán leadod a törit s felveszed
(helyette) a másik nyelvet
Nekem volt olyan ismerősöm,
aki csinált ilyet
Vagy nézd meg mi van TFK-n
(tanárképző kar)
"Én olasz-francia szakos tanár szeretnék lenni, de ilyen lehetőség nincs ezen a listán feltüntetve."
- Esetleg francia-olszt keress, mielőtt nagyon felháborodnál...
Egyébként valóban leszűkíti, ami valahol jó is, mert kizárja az egyébként gyakorlatilag "lehetetlen" párosításokat is.
Egyébként nem az ELTE-t kellene nézned, mert ott vagy száz párosítást kell csinálniuk, és az azoknak mind külön megadni a keretszámot.
Annak akkreditációs oka is lehet, hogy most éppen nem hírdették meg a francia-olasz, olasz-francia tanárképzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!