Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen sport a wellness?

Milyen sport a wellness?

Figyelt kérdés
Testnevelés kurzusként fel lehet venni a Debreceni Egyetemem, de nem tudom milyen, mit jelent.Kell érte vajon fizetni?
2009. szept. 8. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
A wellness nem sport, hanem lényegében önkényeztetés. Fürdők, szauna, jakuzzi, masszázs stb.. Nem igazán értem, tesi kurzusként hogy lehet felvenni. Heti egy masszázs vagy jakuzzi, és még ötöst is kapok rá? Én biztosan benne lennék.:)
2009. szept. 8. 22:47
 2/4 A kérdező kommentje:
háát épp ezért kérdem mert tudom hogymi a wellness, ha tényleg ez van benne akkor megyek:D dehát most ez komoly lenne?
2009. szept. 8. 22:57
 3/4 anonim ***** válasza:

szia, a wellness egy életforma

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, ill. bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása. A wellness részei lehetnek (torna, egészséges táplálkozás, úszás, fitnesz, masszázs stb.) a számtalan szauna (a hagyományos szaunától az infra szaunáig), a különféle masszázsok a gyógymasszázstól a thai masszázsig, valamint a jóga egyes fajtái. Mivel a wellness alapja az egészségmegőrzés és bizonyos esetekben a gyógyítás, ezért szervesen kapcsolódik hozzá az egészséges táplálkozás.

Egy amerikai orvos, Halbert Dunn nevéhez fűződik a wellness fogalma és filozófiája. Halbert Dunn szerint: „Az emberi test, lélek, és értelem összessége, amely a környezetétől függ.” Dunn ezt az emberi érzést, „magas szintű jó közérzetnek”(wellness-nek) nevezte.

magyarán: "ép testben, ép lélek"

szakmabeli

2009. szept. 8. 23:19
 4/4 anonim ***** válasza:

wellness hat legfontosabb ismérve:

1. Az egyén egészséghez kapcsolódó felelősségtudata

2. Rendszeres testmozgás

3. Egészséges táplálkozás (ételek és italok megválogatása)

4. Káros szenvedélyek kerülése, óvatosság a gyógyszerek szedésében

5. Rendszeres ellazulás és stresszkezelés

6. Környezetbarát szemléletmód

2009. szept. 8. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!