Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van ötletetek milyen szakra...

Van ötletetek milyen szakra jelentkezzek?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék, állatokkal kapcsolatos szakra menni (kiváltképp lovakkal kapcsolatosra), de nem sok pontom van (300 körül) Mit tanácsoltok? :)
2013. febr. 18. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
állattenyésztő mérnök [ménesgazda]
2013. febr. 18. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor felesleges egyetemre menni. Minek lébecolnál 5+ évet az egyetemen? (Nem rosszból írom, teljesen felesleges egyetemre/főiskolára menni csak azért, mert ma ez a divat.)

Tessék itt vannak OKJ képzések:

[link]

Szerintem jól gondold meg, nem mindegy, hogy 2 év vagy 5+ év. A végén nagy eséllyel úgy is valamelyik gazdasági vagy marketinges (büfé)szakon kötnél ki. Hidd el, később csak megbánnád.

OKJ képzéseknél (amit belinkeltem) van Lótartó és

tenyésztő, Lovastúra-vezető, Állatgondozó, Állatorvosi asszisztens, Állattartási szolgáltató, Állattenyésztő,

Állattenyésztő és állategészségügyi technikus stb..

Nem azokban az időkben élünk ahol a diploma a biztos megélhetés forrása, azok az idők már elmentek.

2013. febr. 18. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Ill., ha mégis ragaszkodsz az egyetemhez/főiskolához akkor OKJ elvégzése után is mehetsz (egyrészről + pont, másrészről már lesz rálátásod a dolgokra, van 1 éves képzés is).
2013. febr. 18. 19:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Jelenleg is OKJ-n vagyok ( Lovastúra vezető ), de annyira elkeseredtem, mert aligha van esélyem elhelyezkedni ebben a szakmában, vagy hasonló munkakörben és azt tapasztaltam, hogy az okj-s végzettségeket nem sokba nézik. Esetleg úgy, ha feltudok mellé mutatni egy diplomát is.
2013. febr. 18. 19:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezzel számolni kell(ett volna). Az tény, hogy OKJ szakmákközül igazán csak a rendes "szakmunkás" szakmákkal lehet (pl. kőműves, hegesztő, asztalos, szakács, pincér stb. és ezekkel is inkább külföldön) rendesen elhelyezkedni.

Figyelj, ha tényleg érdekel ez a terület akkor érdeklődj körbe (nézz szét az interneten, vedd fel a kapcsolatot olyanokkal akik ilyen területen dolgoznak és kérj tőlük tanácsot). Nem tudom Magyarországon mekkora piaca van ennek.

Egyetlen egy emberről halottam egy ismerősömön keresztül aki lovagló oktató volt, ő most kint dolgozik külföldön lovakkal (meg nem mondom, hogy mit csinál).

2013. febr. 18. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!