Van ötletetek milyen szakra jelentkezzek?
Akkor felesleges egyetemre menni. Minek lébecolnál 5+ évet az egyetemen? (Nem rosszból írom, teljesen felesleges egyetemre/főiskolára menni csak azért, mert ma ez a divat.)
Tessék itt vannak OKJ képzések:
Szerintem jól gondold meg, nem mindegy, hogy 2 év vagy 5+ év. A végén nagy eséllyel úgy is valamelyik gazdasági vagy marketinges (büfé)szakon kötnél ki. Hidd el, később csak megbánnád.
OKJ képzéseknél (amit belinkeltem) van Lótartó és
tenyésztő, Lovastúra-vezető, Állatgondozó, Állatorvosi asszisztens, Állattartási szolgáltató, Állattenyésztő,
Állattenyésztő és állategészségügyi technikus stb..
Nem azokban az időkben élünk ahol a diploma a biztos megélhetés forrása, azok az idők már elmentek.
Ezzel számolni kell(ett volna). Az tény, hogy OKJ szakmákközül igazán csak a rendes "szakmunkás" szakmákkal lehet (pl. kőműves, hegesztő, asztalos, szakács, pincér stb. és ezekkel is inkább külföldön) rendesen elhelyezkedni.
Figyelj, ha tényleg érdekel ez a terület akkor érdeklődj körbe (nézz szét az interneten, vedd fel a kapcsolatot olyanokkal akik ilyen területen dolgoznak és kérj tőlük tanácsot). Nem tudom Magyarországon mekkora piaca van ennek.
Egyetlen egy emberről halottam egy ismerősömön keresztül aki lovagló oktató volt, ő most kint dolgozik külföldön lovakkal (meg nem mondom, hogy mit csinál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!