Ha államira vesznek fel, beiratkozásnál átrakathatom magam fizetősre?
Persze, csak nem írod alá a szerződést. Egyébként hihetetlenül megfontolt dolog volna...
**szarkazmus off**
Akkor mehetsz máshová is tanulni. Legalább idegen nyelven tanulnád a szakodat.
De a hallgatói szerződés aláírása után is nyugodtan elmehetsz, hiszen ez nem számítana szerződésszegésnek. Csak gondolják, ha annyival jobbak a lehetőségek külföldön, akkor a képzés díjat se nagyobb gond visszafizetni. Igaz, neked utóbbi egyébként sem gond, hiszen költségtérítésesen is elvégeznéd.
Sajnos még nem tudok olyan menőn idegennyelvül, hogy egyetemi szinten tanuljam a dolgokat, szóval még tanulgatnom kell pár évig - középiskolában ugye nem adják meg a kellő nyelvtudást.
Engem nem konkrétan a pénzes része érdekel, hanem kicsit félek attól, hogy valahogy kicselezik az államisokat, és végleg elveszik tőlük az elmeneteli lehetőséget. (Igen, paranoiás vagyok, és összeesküvés elméleteket gyártok, tudom.)
Szóval akkor ha nem írom alá, azzal át is lendítenek költségtérítésesre? Tehát megvan a lehetősége ennek, és nem kiraknak? Mert az oké, hogy költségtérítésesként nem pattoghatok állami helyért, de fordított helyzetben meg lehet csinálni?
Sajnos nem tudtam eldönteni, merjek-e állami helyet jelölni, de rábeszélt valaki a max-a-kinti-fizudból-visszafizeted-az-államnak érvvel, azóta elküldtem a jelentkezést, de mindig bennem van, hogy nem szúrtam-e el... Ez van, na. Bevallom, f*sok az állam ténykedéseitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!