Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha államira vesznek fel,...

Ha államira vesznek fel, beiratkozásnál átrakathatom magam fizetősre?

Figyelt kérdés
(Mert ugye k tudja, mi lesz a hallgatói szerződés új változatában.)
2013. febr. 18. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:

Persze, csak nem írod alá a szerződést. Egyébként hihetetlenül megfontolt dolog volna...

**szarkazmus off**

2013. febr. 18. 17:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Áprilisban átszerkesztik a szerződést, szóval mindenki jelentkezget állami helyre, de ki tudja, mi lesz még benne... Elolvastam a jelenlegit, az még elég komolytalannak tűnik, de ha alaktörvénybe teszik, akkor az más tészta. Én szeretnék jönni-menni az országok között, Magyarországot csak ünnepekkor látogatni...
2013. febr. 18. 17:13
 3/10 anonim ***** válasza:

Akkor mehetsz máshová is tanulni. Legalább idegen nyelven tanulnád a szakodat.

De a hallgatói szerződés aláírása után is nyugodtan elmehetsz, hiszen ez nem számítana szerződésszegésnek. Csak gondolják, ha annyival jobbak a lehetőségek külföldön, akkor a képzés díjat se nagyobb gond visszafizetni. Igaz, neked utóbbi egyébként sem gond, hiszen költségtérítésesen is elvégeznéd.

2013. febr. 18. 17:15
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajnos még nem tudok olyan menőn idegennyelvül, hogy egyetemi szinten tanuljam a dolgokat, szóval még tanulgatnom kell pár évig - középiskolában ugye nem adják meg a kellő nyelvtudást.

Engem nem konkrétan a pénzes része érdekel, hanem kicsit félek attól, hogy valahogy kicselezik az államisokat, és végleg elveszik tőlük az elmeneteli lehetőséget. (Igen, paranoiás vagyok, és összeesküvés elméleteket gyártok, tudom.)

Szóval akkor ha nem írom alá, azzal át is lendítenek költségtérítésesre? Tehát megvan a lehetősége ennek, és nem kiraknak? Mert az oké, hogy költségtérítésesként nem pattoghatok állami helyért, de fordított helyzetben meg lehet csinálni?

Sajnos nem tudtam eldönteni, merjek-e állami helyet jelölni, de rábeszélt valaki a max-a-kinti-fizudból-visszafizeted-az-államnak érvvel, azóta elküldtem a jelentkezést, de mindig bennem van, hogy nem szúrtam-e el... Ez van, na. Bevallom, f*sok az állam ténykedéseitől.

2013. febr. 18. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz Magyarországon dolgozni akkor menj fizetősre, ilyen egyszerű. Ne fogyaszd az állam pénzét ha nem itt akarod kamatoztatni.
2013. febr. 18. 18:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Látom, megvolt a lényeg...
2013. febr. 18. 18:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a családom adózott már annyit, amiből finanszírozni lehetne a tanulmányaimat, szóval... hehe. De egyébként mondom, nem a pénz a lényeg... Fizetek én, ha elmegyek, és államis voltam, nyilván. Nekem nem hiányzik ez a duma, hogy élősködtél-az-államon-hálátlan-hazaáruló meg stb...
2013. febr. 18. 18:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Képzeld, az én családom is adózott már...sőt én is fogok, mivel itt maradok, tehát duplán adózunk.
2013. febr. 18. 19:45
 9/10 A kérdező kommentje:
És?
2013. febr. 18. 21:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak mert odavoltál az adótokkal. Hidd el az elment már másra. a te tandíjad az lenne amit te fogsz leadózni...tehát semmi.
2013. febr. 19. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!