Nem éri meg államit jelölni, ha úgyis el akarok menni, igaz?
Mielőtt még bárki támadna, látok logikát a hallgatói szerződésben, kivéve, hogy nem értem, munkahelyek nélkül minek idekötni a fiatalokat évekre - de most ne ez legyen a téma, légyszi, mást szeretnék kérdezni.
Tehát van értelme állami helyet jelölni, ha ki szeretnék majd költözni külföldre, vagy egyszerűbb lenne a Diákhitelt törleszteni? Ki fizet vissza többet? A diákhiteles vagy majd az, aki államisként akar elmenni?
nem ugyanannyit fizetnek vissza?
amúgy lehet én is államira megyek, de attól függetlenül ki külföldön szeretnék majd élni, ha végeztem visszafizetem a pénzt és kész.
"Azért 6-10 évet eladni az életemből a semmiért."
A diplomád neked már most semmit ér? Bocs de ezt nem hagyhattam ki.
Ne diákhitelez az a legrosszabb verzió. Milyen szakra akarsz menni mennyi lesz a tandíjad?
Mert az enyém havi 20. ezerből megvan, annyit pedig diákmunkába simán összeszedek, minthogy eladósodjak.
A hallgatói szerződést pedig fent van az interneten te magad is elolvashatod.
16. éves kortól mehetsz diákmunkára azért az emberek ennél jóval idősebben érettségiznek, szóval igenis mehetsz.
150. ezer, akkor megkérvényezed, hogy ezt te két részletbe akarod fizetni. Így szeptember közepén kell 75. ezret meg november közepén 75. ezret. Ennyit simán össze lehet szedni diákmunkán, előtte van 3. hónap nyári szüneted az alatt végig dolgozhatsz. Minden félévben lehet két részletben is fizetni.
Beiratkozáskor egyszerre semmit nem kell perkáni.
Most kihagytam egy évet, pár hónapig volt csak munkám, de már nincs pénz, mert szükség volt rá itthon. Na mindegy, ez már más téma. A nem veszek-fel-diákhitelt-de-államin-se-vagyok féle megoldás ki van zárva, a semmiből nem tudok pénzt előteremteni.
Egyébként nem úgy van, hogy az első év nehéz? Lehet mellette dolgozni úgy, hogy közben jól is teljesítek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!