A Semmelweis Egyetem általános orvosi karáról szeretnék érdeklődni, tapasztalatokat, hasznos információkat szeretni! Tudnátok segíteni ebben?
Idén felvételizek a budapesti Semmelweis Egyetem orvosi karára, és igazán érdekelne, a már ott tanulók tapasztalata. (az iskolával, a közélettel, a tanulás mennyiségével, tulajdonképpen mindennel, ami a SOTE ÁOK-hoz kapcsolható!) Érdekelne még az is, hogyan készültetek a felvételire?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat, nagy segítség lenne!:)
A felsőbb évesek nagyon közvetlenül viszonyulnak a gólyákhoz. Sőt. Van egy IÖCS (Instruktor Öntevékeny Csoport) nevű, felsőbb éves hallgatókból álló "szervezet" akik épp azért vannak, hogy megkönnyítsék a gólyák életét, segítsék a beilleszkedésüket. Ha ellátogatsz az általuk rendezett programokra, illetve a saját (majdani) csoportod által szervezett kisebb hepajokra, akkor valószínűleg lazán be fogsz illeszkedni, sok ismerősöd lesz már az első félévben:)
Tanár ugye rengeteg van, vannak rosszabbak és jobbak is.
Érdekes órák... Első évben például a kötelezők: anatómia, szövettan, sejtbiológia, fejlődéstan, orvosi kémia, orosi biofizika, biostatisztika. Illetve a választhatók. Az anatómiát a legtöbben szeretik, a legnépszerűtlenebb talán a biofizika (szerintem pedig a legjobb:D)
Persze, szabadidőd lesz, csak jól kell gazdálkodni az idővel.
Elektronmikroszkóp működése meg hasonlók
vannak
A biostatisztikán főleg az Excel statisztikai képleteivel számolgattunk. Olyan mint a sima statisztika, csak nem dobókockákkal meg színes lapokkal hanem vörösvértestekkel és beteg békákkal.
A biofizikától nem kell félni, nem harap, nagyon kevesen buknak belőle. Ne parázz miatta!
Amúgy meg mindent el fognak majd mesélni az instruktorok. :)
Egy harmadéves orvostanhallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!