Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE v. ELTE biológia?

SZTE v. ELTE biológia?

Figyelt kérdés
Biológiára tervezek továbbmenni, betegségkutatás lenne a fő célom majd az egyetem befejezése után. Csak nem tudom eldönteni, hogy melyikre menjek. Mindkettőtől mondanak hideget-meleget, de nekem az oktatás része lenne a fontosabb, az, hogy hol tudnék igazi tudással végezni.

2013. febr. 10. 14:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ELTE, 2 ismerősöm is tanul ott, családtagom is, olyan személy is, aki máshonnan ment át oda tanulni erre a szakra.
2013. febr. 10. 20:54
 2/16 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) és az ismerőseid elégedettek a biológiával? tudnál irni bővebb tapasztalatot? mert pár helyen azt olvastam, hogy Eltén "tömegképzés" folyik, de nem tudom eldönteni, hogy mennyire lehet igaz. lassacskán jelentkeznem kéne, de döntésképtelen vagyok a sorrendet illetően.
2013. febr. 10. 23:00
 3/16 anonim ***** válasza:
35%
tömegképzés... ez a legszarabb érv. az SZTE egy tök jó egyetem, de a t.köm tele van, amikor a szegediek ezzel érvelnek, h miért az a jobb. ELTE 310 fő tömegképzés, de SZTE 263 nem? sajnos ennél konstruktívabbat nem tudok hozzászólni, még csak az első félévet nyomtam le az ELTE-n, eddig tetszik. Szegedet meg nem fogom fikázni, nem jártam oda. egyik sem egy utolsó hely, mindkét helyen sokat kell tanulni, mindkét helyen érhetnek kudarcok, és akkor azt kívánhatod h "bárcsak a másik egyetemre mentem volna, mert izé meg fűző..." ez aztán abszolút ne legyen szempont h az ELTEn 50nel többen vannak
2013. febr. 11. 00:16
 4/16 A kérdező kommentje:

bioszra jársz az Eltére? szted mennyire keresettek a pl. a biosz kutatók, nem hallottál vmit?

biztos vagyok benne, hogy Szegeden és Pesten is erős az egyetem, nem hiába vannak beválasztva a legjobbak közé, szóval igazad lehet. eddig egy kisebb támpontot látok, hoigy miért legyen inkább Elte. a baráti társaságom nagyobb része azt irja be első helyre, igy van egy kis csábítás, de nem szeretnék ez alapján dönteni. azt hiszem a döntéshozás és én nem vagyunk jó csapat. :)

2013. febr. 11. 08:03
 5/16 anonim ***** válasza:
25%
"nem hallottál vmit?" úú bakker, dehogynem! :D Éjjel nappal azt hallgatom, h nem lesz munkám Mo.-n, húzzak el külföldre, ha mégis találok itthon állást ak meg elég karcsú lesz a bérem. És sajnos ez a szomorú igazság, nem a felsőbb évesek és a diplomások esküdtek össze a gólyák ellen h "jól félretájékoztatjuk őket, letörjük a lelkesedésüket, félbehagyják a szakot és miénk lesznek a zsíros kutatói állások!!! MU-HA-HA-HA-HA!!!!" :) Kis hazánkból vmiért elszublimál a pénz, ez meglátszik a felsőoktatáson és a k+f szektoron is... meg minden máson :D
2013. febr. 11. 10:49
 6/16 A kérdező kommentje:
oké, de szinte minden szakra igaz ez, hogy kilátástalan a munkaszerzés. :/ ha bioszra megyek, akkor jól tudom, hogy azon belül is tudok "szakosodni"? van rá esélyem, hogy vmilyen úton betegségkutatás felé terelődjek? érdekel még a genetika is.
2013. febr. 11. 11:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
ELTÉ-re soha többet :) SZTE mindenképp. Biológiával így is, úgy is nehéz elhelyezkedni, akkor meg már az egyetem és a város legyen jó :)
2013. febr. 12. 16:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Tömegképzés címkéről annyit, hogy pl. BME-VIK, mérnökinformatikus, azt hiszem 500-600 fő az iránylétszám, és Mo. egyik legjobb egyeteme, s egyik legjobb képzése, és a szakmában a legjobb szakemberek onnan kerülnek ki.

Ennyit a tömegképzés fogalmáról. Nagy létszám nem egyenlő rossz minőséggel.

2013. febr. 27. 15:26
 9/16 bensdorp ***** válasza:

Ha kifejezetten a betegségek érdekelnek, akkor miért nem orvosira vagy esetleg gyógyszerészetire mész? Ott sokkal többet tanulsz róluk, és több kapcsolatod lesz a betegségkutató intézetekkel.

(Ezeket a "tömegképzés" meg "Budapest rossz város" odabökéseket mellőzzük, vagy legalább fejtsük ki rendes indoklással - így nem ér semmit, haszontalan válasz, és senkit nem tudtok meggyőzni érvek nélkül.)

2013. febr. 27. 17:13
 10/16 A kérdező kommentje:
szeretem a kémiát, de nem annyira, hogy gyógyszerészetre menjek, meg az egész annyira nem kötne le. az orvosin gondolkoztam jó sokáig, de végül csak elvetettem, mert tudom, hogy az, hogy valaki más életéről döntsek, nekem nagyon nagy falat lenne. a háttérben kutatgatás sokkal érdekesebbnek tűnik számomra. :)
2013. febr. 28. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!