Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Létezik olyan, hogy egyetemen...

Létezik olyan, hogy egyetemen meghirdetnek egy tárgyat, de a kis létszám miatt (4-5 fő) aztán mégse tartanak belőle órát?

Figyelt kérdés
Gyakorlati tárgy. A kreditek miatt nem lenne lényegtelen, mert ha ezt végül sztornózzák, akkor nincs meg a 15 kreditem. Szerintetek fölvegyek még valami mást is, ha ez esetleg nem jönne össze, vagy most már muszáj indítaniuk kurzust ebből a tárgyból?
2013. febr. 8. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, van ilyen.

Nálunk ez "minimum létszám alatti kurzusok törlése" néven fut.

Ha van ilyesmi nálatok, hogy félév időbeosztása, vagy hasonló, akkor abban benne van, hogy ezt mikor csinálják. (nálunk legalábbis benne van.) És nálunk ez még a tárgyfelvételi időszak vége előtt van, tehát elvileg fel lehet venni helyette másikat, ha van hely. De nálatok lehet, hogy máshogy van, tehát nem ártana megnézni és érdeklődni a saját egyetemeden.

Amúgy, ha Neptunt használtok, ott a tárgynál van olyan, hogy minimum létszám, és ha alatta vagytok, esélyes, hogy törlik.

2013. febr. 8. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen van ilyen. Nálunk 15 fő kell h elindítsanak egy szemináriumot. Általában megadnak egy határidőt, ha addig nem jelentkezik rá meghatározott számú ember, akkor nem indul, és küldenek mailt, hogy válasszunk másik tárgyat.
2013. febr. 8. 14:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van ilyen. Nem is érné meg az oktatónak sem.
2013. febr. 8. 14:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Neptunban egyébként nem írnak minimum főt, ilyen "minimum létszám alatti kurzusok törlése" nevű folyamatról meg még nem is hallottam. Mindenesetre teljesen logikus, hogy van ilyen, szóval lehet, hogy inkább választok még valamit.
2013. febr. 8. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!