Csak nekem logikátlan, hogy fel vagyok mentve matekból, és bent kell ülnöm órán?
Amúgy nem érdekel, csak van olyan nap, amikor első, illetve utolsó órám matek, és nem enged el a tanár, mert nem az órai munka alól vagyok felmentve, hanem az osztályzás alól...
18l
Gondolom, diszes vagy.
Erről tudnod kell néhány dolgot.
- Egyik az, hogy sajnos nincs valami egzakt módszer ennek megállapítására és még kevésbé tartják be ezt.
- A felmentés az osztályzásra vonatkozik, azért, hogy ne érhessen hátrány egy adottságod miatt. Vak diákokat sem szoktunk tájfutó-versenyre küldeni. De azért mozogniuk nekik is kell!
- Ilyen helyzetben két lehetőséged van. Egyik, hogy cseszel az egészre. A másik, hogy megpróbálsz legjobb képességeid mellett helyt állni. Az első kényelmesebb, de az életben nem adnak nagyobb fizetést azért, mert problémáid vannak. Ha viszont képes vagy felülemelkedni ezen és kihozni magadból, amit lehet, akkor akár elérhetsz egy teljesen normális szintet, vagy a fölöttit. De az biztos, hogy a túléléshez elég matek-tudásod lesz.
A párom tanár, van sok, különféle diszes gyerek a tanítványai között. Van olyan szülő, aki inkább nem kérte ki a felmentést. Beszélt mindegyik tanárral, hogy van probléma, de kérte, hogy ettől még hajtsák ki a gyerekből, amit lehet, nyilván figyelembe véve, hogy egyenlőtlen versenyben indul. Azt gondolom nem kell mondanom, hogy a tanuló messze jobb, mint bármelyik diszes társa.
Ha nem diszes vagy, akkor szori a szentbeszédért. De akkor meg mond meg, hogy miért vagy felmentve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!