Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyi államilag támogatott...

Mennyi államilag támogatott félévem van akkor?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy Bsc-re (7 féléves alapból ), amiből 6 félévet végeztem el, majd újrafelvételiztem és elhasználtam még 3 félévet. Most átjelentkeztem egy új karra, új szakra, ugyanúgy Bsc ( 7 féléves szintén ). Most akkor van még 3 államilag támogatott félévem vagy nincs?

Egy ismerősöm azt mondta, hogy alapból a szükséges félévek száma plusz 2 államilag támogatott félév plusz az Msc-s félévek van vagy szakváltás esetén 12 államilag támogatott félév. És az teljesül, amelyikre hamarabb szükségem van. Most akkor hogy is van ez? :/

2013. febr. 1. 18:37
 1/2 reptoid ***** válasza:

Jól mondta az ismerősöd.

Egy adott képzésre + 2 félevet használhatsz fel.

Az újrafelvételidnek biztos oka volt, de igazából ha csak a félévek számát nézzük, nem kellett volna, mert 9-et fizet az állam a 7 félévesedre.

Ha nem szereztél abszolutóriumot a régin, akkor van még 3 állami féléved, mert a törvény egy adott képzésre határozza meg az n+2-es szabály. Neked pedig ez egy új képzés. (A második is, az újrafelvételi utáni is újnak számított amúgy)

2013. febr. 1. 19:01
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Akkor jól gondoltam... De akkor nem értem miért raktak át költségtérítésesre arra hivatkozva, hogy felhasználtam az államilag támogatott féléveim... :/
2013. febr. 1. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!