Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minor szak, BA,180 kredit...

Minor szak, BA,180 kredit hogyan működik pontosan?

Figyelt kérdés

Tehát van egy alapszakom, ami 6 féléves. 180 kredites, úgy tudom, hogy csak úgy jön össze a 180, ha minort, vagy szakirányt veszek fel. De mi a feltétele a minor felvételének? Illetve mit vehetek fel minorként, bármit?És mikor? Hogyan lehet, hogy csak minorral vagy szakiránnyal jön össze a 180 kredit addig amíg nem veszem fel a minort ne is csináljak félévente 30-at?

És ha felveszem a minort, akkor annak a szaknak a kötelező kurzusait kell fölvennem?

Köszi

2013. febr. 1. 18:12
 1/1 anonim ***** válasza:

"180 kredites, úgy tudom, hogy csak úgy jön össze a 180, ha minort, vagy szakirányt veszek fel."

- Illetve valahol van olyan lehetőség is, hogy a maradékot onnan szeded össze, ahonnan jól esik.

"De mi a feltétele a minor felvételének? Illetve mit vehetek fel minorként, bármit?És mikor?"

- Erről az egyetemedet kérdezd meg.

"Hogyan lehet, hogy csak minorral vagy szakiránnyal jön össze a 180 kredit addig amíg nem veszem fel a minort ne is csináljak félévente 30-at?"

- Sehol sem kötelező félévente 30-at csinálni. Megn em is értem, miért zárná ki: eleve a szakirányt nem első évben kezdi el az ember. Legtöbb helyen az alapozó tárgyak megadnak félévente 30 kreditet. Valahol persze nem, de mint írtam, nem kötelező a félévente 30, csak egy ajánlás.

"És ha felveszem a minort, akkor annak a szaknak a kötelező kurzusait kell fölvennem?"

- A minor szakoknak is van tartágylistájuk, ahogy az alapszakoknak és speciális programoknak.

2013. febr. 1. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!