Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem teljesítettem egy...

Ha nem teljesítettem egy tárgyat a főiskolán/egyetemen és a neptunomba nem is írtak be semmilyen jegyet (1-est) akkor azokért a nem teljesített kreditekért kell fizetni?

Figyelt kérdés
Nappalis diák vagyok és azért nem sikerült mert túl léptem a megengedett 3 hiányzást

2013. febr. 1. 17:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért nem a szabályzatotokban keresed, vagy a tanulmányi osztályon kérdezed meg. Azt gondolod, hogy még az egyetemed, karod ismerete nélkül majd valaki akkora mágus, hogy megválaszolja neked azt, amit amúgy nagyon egyszerűen tudhatnál, ha nem lennél lusta utána nézni.
2013. febr. 1. 17:39
 2/12 A kérdező kommentje:
(nyíregyházi főiskolás vagyok)
2013. febr. 1. 17:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Ilyen későn már nincs senki a TO-n, és a válaszra most lenne szükségem
2013. febr. 1. 17:51
 4/12 reptoid ***** válasza:

Felcsapod a tvsz-t, és megnézed. Mert ez még attól is függhet, mikor iratkoztál be.

Van olyan, ahol nem kell fizetni bukáskor csak újrafelvételkor. Abban viszont ne reménykedj, hogy nem fog elbukottnak számítani.

2013. febr. 1. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:
egyetem függő. ha nálatok kell fizetni a nem teljesített kreditért, akkor nyilván jelen esetben is kell. nálunk pl nem kell érte fizetni (NYME TTK).
2013. febr. 2. 08:59
 6/12 amarill ***** válasza:

Hát pedig azt csak a TO-n tudják megmondani(!)

ű

2013. febr. 2. 18:43
 7/12 amarill ***** válasza:
Ha egy (felvett) tárgyat nem "teljesítettél", akkor azt fel kell venned még egyszer egy másik félévben
2013. febr. 2. 18:44
 8/12 amarill ***** válasza:

Ha többet hiányoztál három alkalomnál

(igazolás nélkül pl. dokitól betegség miatt)

tényleg nem írják alá neked azt a tanegységet (vagy nem adnak gyak. jegyet) Lehet, hogy fizetned kell, de nem tudom, hogy mennyit (ezt a Tanulmánnyi O-tól próbáld megtudakolni)

2013. febr. 2. 18:47
 9/12 amarill ***** válasza:

A legrosszzabb, az, hogy ilyen miatt nem biztos, hogy "lezárható" (azaz érvényes) lesz az a féléved

Ezért nagyon vigyázni kell a hiányzásokkal(!)

2013. febr. 2. 18:48
 10/12 amarill ***** válasza:

Nagyon vigyázz arra (máskor), hogy ne legyen ilyen,

hogy esetl. hiányzás miatt v. bukás miatt nem lesz a féléved érvényes (mert akkor majdnemhogy a többi tárgyat is "hiába" végezted) Nagyon résenkell lenni Bocs, hogy ennyit szövegeltem

2013. febr. 2. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!