Mindenki rögtön jól érezte magát a gimiben?
Én sem éreztem rögtön jól magam, sőt, utána sem. El is mentem másik iskolába tizedik közepén, az már jó volt.
Gondolom, most kerültél új iskolába. Arra nagyon vigyázz, hogy már az elején szerezz barátokat, illeszkedj be az egyik alakuló csoportba, mert utána már nagyon nehéz lesz, ha nem lehetetlen. És nincs annál rosszabb, mint az osztály kitaszítottjának lenni.
Én nekem valahogy sikerült fél év alatt beilleszkedni a lehető legjobban...
Arra figyeljetek, hogy minél kevesebb sérülékeny felületet hagyjatok, mindent bosszuljatok meg, akármivel támadnak.
Közben barátkozni, beszélgetni ezerrel. Ne görcsösen de azért határozottan.
Hát igen, ha a mostani fejemmel (22 vagyok) visszamehetnék 9.-be, biztos ezt csinálnám: mindenkivel beszélgetnék. Alapból tele van klikkekkel az osztály, és ez baj, de ezeken lehet segíteni ha szünetekben odalépsz 1-1 klikkhez olyan általános dolgokkal hogy sziasztok, nem tudjátok hogy ez vagy az a tantárgy hogy lesz, vagy mit hallottatok erről vagy arról a tanárról, szóval ilyen általános dumákkal. A lényeg hogy nagyon kedves legyél mert úgy viselkednek veled is, ahogy te viselkedsz másokkal. Én azért nem beszélgettem a többiekkel, mert én összebandáztam azonnal egy lánnyal, akivel ugyanabba az általánosba jártam, csak másik osztályba. Így biztonságba éreztem magam "van kivel beszélgetnem, van ki mellé ülnöm" és így nem is akartam nyitni a többiek felé, úgy voltam vele itt van nekem Teri (a lány akivel összebandáztam) és bevagyok így biztosítva :) pedig így utólag az lett volna a legjobb ha Terivel EGYÜTT megyünk végig az osztályon és mindenkihez szólunk valamit.
Jó beszédtéma lehet a "dejó a cipőd hol vetted" vagy a "téged ismerlek valahonnan tuti, merre szoktál járni?" és a hasonló átlagos "lötyögős" témák. Ha dícséred a másikat és kedveskedsz akkor megtudod alapozni a jó híredet az osztályban. Ez most eléggé úgy tűnik hogy nyalizol a másiknak, de hidd el megéri, mert nem kell 4 éven át nyaliznod csak eleinte, mert ha már jó a viszony akkor lelehet ezt vetkőzni és akkor már lehet qrvázni és anyázni a másikat poénból, anélkül hogy megsértődne, hisz már barátok vagytok és az ilyen ugratások mindennaposak ;)
Rég volt. Szerintem kevesen érzik jól magukat az első napon főleg új közegben. Ez a mindenkivel beszélgetés erőltetett és lehetetlen. Úgyis van/lesz olyan akivel nem találod meg a közös hangot. Klikkek tényleg vannak mindenhol, nálunk kolis-bejárós-városi klikkek voltak kb. Kolisok külön világot alkotnak (sok időt töltenek együtt, sok embert ismernek stb.) Információkért érdemes jóban lenni több fajta emberrel, vagy 1 olyannal aki mindenkivel beszél és szállítja az infokat. (Én ilyen voltam, hallottam mindent, de közben nem akartam tartozni sehova, csak lyukas órákon meg szünetben épp azzal ütöttem el az időt, aki szórakoztatni tudott).
Szóval ne aggódj, ha nem vagy teljesen különc akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!