Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kap plusz pontot az...

Miért kap plusz pontot az egyetemi felvételin aki gyorsan fut vagy magasat ugrik, attól okosabb lesz?

Figyelt kérdés
"Automatikusan 500 pontot kap a felsőoktatási felvételin az, aki olimpián, sakkolimpián, 1984-től kezdődően paralimpián vagy siketlimpián 1-6. helyezést ért el. Ahhoz azonban, hogy az 500 pontot megkapják, a tanulmányi és érettségi pontokból, valamint az emelt szintű érettségiért járó többletpontokból össze kell gyűjteni 240-et, felsőoktatási szakképzésen 200-at - ha ez nincs meg, nem jár előnyben részesítés az olimpiai éremért."

2013. jan. 30. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Ott van, hogy emelt szinten kell 240 pont, tehát nem csak a gyors futás számít. Tehát aki olimpiás és tud is, azt támogatják.
2013. jan. 30. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Olimpián nem nyerni nem annyi, hogy valaki gyorsan fut, magasat ugrik. Az ilyen rohadt nagy eredménynek számít, és ha már elérte, ritkán jut el oda, hogy aztán még egyetemre is jelenkezzék. De ha már így van, akkor nem kell tőlük sajnálni.
2013. jan. 30. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz okosabb, viszont rengeteg időt vett el az életéből, amíg idáig jutott. Sokszor hajnalban edzések, iskola, majd megint edzés van az élsportolóknak, és e mellett tanulnak, vagy esetleg iskolába se tudnak járni, magántanulóként készülnek, a kemény edzések, edzőtáborok mellett.

Más ennek az időnek a töredéke alatt felkészül az emelt szintű érettségire és akár 90% felettire írja.

2013. jan. 30. 21:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
MÁr ki lett vesézve ez a kéréds. Én sem értem miért van ez, de nem sajnálom tőlük. Én is gyorsan futok, az osztályban a leggyorsabban mégse kapok 500pontot, mert egy Olimpiai bajnok 100méteren 200at verne rám
2013. jan. 30. 21:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem megérdemlik. Amúgy sincs olyan sok belőlük (sajnos), ezt értsd úgy, hogy nem minden második ember jut ki az olimpiára és ér el ilyen eredményt. Szóval ezt igazán nem kell tőlük sajnálni.
2013. jan. 30. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem sajnálom tőlük. Ennyi erővel miért kap plusz pontot a hátrányos helyzetű, fogyatékos? Náluk se az eredmény miatt adják. Mielőtt lehurrognátok, tőlük se sajnálom, de azért lássuk be, egy olimpikon jobban megérdemelné.
2013. jan. 31. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!