Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemeken kotodnek a...

Az egyetemeken kotodnek a nagy, eletreszolo baratsagok?

Figyelt kérdés
Csapbol is ez folyik, az egyetem milyen kiraly, valaki onnan hazasodik, es a nagy baratokat is onnan szerzi. 2. eves vagyok, elobbi nalunk kizart, reven 95% lany a hallgatoknak, de en az utobbiban se hiszek. Kijovok a tobbiekkel, eldumalgatunk, viccelodunk, segitunk egymasnak, de az eletemet nem biznam ra egyikre se. Ha vegzek, nem hiszem, hogy 2 ev mulva barkire is emlekezni fogok. Mashol is van ilyen?
2013. jan. 29. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Én lassan 15 éve végeztem az egyetemen és igen, vannak olyan barátságaim, amik ott születtek és még ma is tartanak. Nem sok 2-3, de azon kívül van még 10-15 ember, akikkel ugyan nem vagyok rendszeres kapcsolatban, de tudunk egymásról, néha összefutunk.
2013. jan. 29. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez egy monda, amely valakinél így alakul. Az egyetemen nagyon hosszú évekig tengődsz és ez elég sok mindere. Ezt nemcsak az egyetemre lehet vonatkoztatni, hanem anno a seregre, a munkahelyre, stb.
2013. jan. 29. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem Amerikában jellemző, hogy az egyetemről házasodnak az emberek. Nálunk nagyon kevés pasi nősül meg 23 éves korában. Ami a barátságokat illeti, a hasonló érdeklődési kör sokat számíthat egy barátság kialakulásában, de ennyi. Én egy barátnőt szereztem a fősulin, de ő se a "legjobb" barátnőm, egyre kevesebbet találkozunk sajnos.
2013. jan. 29. 16:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem csak azert furcsa ez, mert gimiben maskepp volt. Csak 2 evet jartam abba a gimibe ahol vegeztem, de onnan nagyon sokakkal tartom a kapcsolatot es rendszeresen talalkozunk. Ezert furcsa nekem itt. Mondjuk sose voltam a sok baratos tipus, inkabb keves, de minosegi, es e tekintetben nincs problemam, csak masoktol nem ezt hallom.
2013. jan. 29. 16:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyetemen sokkal inkább rajtad múlik a dolog. Középiskolában napi sok órát voltatok összezárva, úgy sokkal könnyebb összajönni valakivel. De egyetemen, ahol arra az órára jársz, ahová akarsz, akár mindig mások ülnek melletted apadban, ez egy tudatos tevékenység kell, hogy legyen. Magától csak laza ismeretségek lesznek. ha többet akarsz, akkor tenni kell érte.
2013. jan. 29. 17:18
 6/7 A kérdező kommentje:
:) Nalunk kicsit mas a helyzet, reven az evfolyamon osszesen 33-an vagyunk, az oraink ugyanazok. Raadasul ebbol 28 kolis, ahogyan en. 24/24 egyutt vagyunk, joval tobbet, mint a gimiben.
2013. jan. 29. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet általánosságban kijelenteni. Lehet, hogy valakinek összejön, és lehet életre szóló barátság is akár.

Nekem nem lett ilyen barátom, pedig két egyetemet is elvégeztem nappalin. Az első helyen nem nagyon barátkoztam senkivel, futó ismerőseim voltak csupán, szóval nem volt minek megmaradnia. A második egyetemről már szereztem haverokat, volt egy pasi is, akibe sokáig szerelmes voltam, de nem nagyon haladt semerre a dolog, így örültem is, hogy vége az egyetemnek, és megszakad a kapcsolat. (Egyébként utána is ő még keresett engem, én nem kerestem már többet. Tudta, hogy mit érzek iránta.)

A többi havert, ismerőst is ugyanabból a társaságból ismertem, mint az említett pasit, így velük se nagyon volt kedvem találkozni, mert az illetőre emlékeztettek. Mondjuk ha nincs ez a szerelem, szerintem akkor se nagyon kerestük volna egymást. Jó fejek voltak, segítettünk egymásnak, de egyébként se nagyon jártunk össze sulin kívül, mindenkinek megvolt a maga élete.

Nekem a barátaim nagy része gimiből maradt meg. Ahogy öregszem, egyre nehezebben kötök barátságokat, ezt figyeltem meg. Igaz, nem is nagyon törekszem rájuk.

28/N

2013. jan. 30. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!