Corvinus, BGF vagy KJF?
Figyelt kérdés
Gazdálkodési és menedzsmentet szeretnék tanulni levelezőn vagy távoktatáson az alábbi iskolák valamelyikében. Úgy hallottam, hogy a Corvinusra pl nehéz bejutni,de elvégezni már könnyebb. A Kodolányi (KJF) alapból "gagyibb", de azt biztosan el bírnám végezni. A számviteltől félek,mert ismerősöm szerint az mindenhol kötelező, abból pedig nem vagyok 100%-os szinten,de a többi tantárgy ahogy néztem,mind nekem való. Melyik suli lenne a legjobb,de egyben pl. számvitel szempontjából könnyebb is?2013. jan. 29. 13:05
1/7 anonim válasza:
Ha félsz a számviteltől, akkor BGF-re ne gyere, a másik 2 közül válassz.
2/7 anonim válasza:
Ja, amúgy még az, h a gazdmenen elég sok szakirány van, sztem nincs 2 olyan suli, ahol ugyanazok a szakirányok, szal sztem keress rá az említettek tantervére is és nézd át,h melyik tetszik jobban, mert nem mindegy h szakirányon -jobb esteben- 1 évig mit tanul az ember.
3/7 anonim válasza:
Miért kellene számvitelből akárhány százalékos szinten is lenned? Én úgy vizsgáztam a BGF-en belőle jó eredménnyel, hogy sosem csináltam előtte.
A KJF-re szerintem ne nagyon menj, mert nem nagyon sokat ér a diplomája. A másik kettőből válassz. Szerintem a Corvinus elméletibb a BGF gyakorlatibb tudást ad.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
Most bújom a felvit,néztem még esetleg a SZIE-t mega KRF-t...nem szeretnék túl light-osra sem menni,de a számvitel az egyetlen amitől parázok,azért is nem pénzügy-számvitelre mennék.
2013. jan. 29. 13:30
5/7 A kérdező kommentje:
Egy barátnőmet az SZTE-ről a számvitel miatt vágták ki,a többi, akár matekos tantárgyakkal nem volt baja, csak ezzel és nem szeretnék én is erre a sorsra jutni. Mondjuk ő hiába tudta a gyakorlatban alkalmazni, a vizsgán nem szóról szóra azt írta le elméletnél amit kellett volna (szerinte) és így történt..
2013. jan. 29. 13:33
6/7 anonim válasza:
Korábban gazdálkodási-kommunikáció szakra jártam a Kodolányin, most meg sportkommunikátorra járok. Nyilván nem választottam volna ismételten az intézményt, ha nem lennék vele megelégedve. Gyakorlatias, mindemellett családias, ami azért lényeges, mert közvetlen kapcsolat alakulhat ki közted és a tanáraid között. Szerintem igen jó választás, nem értem miért húzzák le egyesek, számos ott végzett hallgatójuk igen sokra vitte. A matek nem vészes, teljesíthető, de tanulni kell. Én sem brillírozok a matematika, számvitel területén mégis sikerült. Szerintem érdemes a KJF-et is megpályáznod.
7/7 anonim válasza:
# 5: Ööö elnézést, hogy beleszólok, de szerintem kicsit kamuzott a barátnőd. Aki az SZTE-n a számvitel előadást tartja és javítja a az elméleti részt a vizsgákon végtelenül korrekt tanár. Lehet saját szavakkal is leírni, ha nem változik a jelentése, csak hát aki nem értette meg a számvitelt, az csak akkor tudja teljesíteni, ha visszaböfögi szó szerint az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!