ELTE-ÁJK Jog/ PPKE - Jog, vagy BCE - Nemzetközi tanulmányok?
Tudom nehéz elfogultság nélkül, de kíváncsi lennék a véleményetekre, ha e közül a 2 szak közül választhatnátok, melyiket választanátok? Tekintettel a szak adta képzettség hasznosságára, munkaerőpiacon való elhelyezkedésre.
Várom a válaszokat, humán beállítottságú vagyok, azonban "sima" nyelvi szakra nem igazán szeretnék menni, tehát most ezekben gondolkozom,
Én a Pázmány és az ELTE jogászképzését ajánlani tudom.
Pázmányosként elfogult vagyok, de csak jót tudok mondani. Jó oktatók, szép épület, modern, precíz, segítőkészség mindenki részéről, magas a diploma utáni első évben elhelyezkedettek aránya és a nagyon jó közösség! Szeretek ide járni, már szinte várom a szorgalmi időszakot :D
És nem mellesleg Magyarország jogászképzésének legnívosabb intézménye! :)
"És nem mellesleg ( a Pázmány) Magyarország jogászképzésének legnívósabb intézménye!"
Ugye csak vicceltél? Tudom, hogy pázmányosként elfogult vagy, de ilyen ostobaságot, pusztán elfogultságból közzétenni egy nyilvános fórumon, hát ........ Ha jogra jelentkezel, az ELTE jogi kara a legnívósabb. A Pázmányt csak akkor jelöld meg, ha mindenképpen Pesten szeretnél tanulni..
Melyek a legnívósabb képzések?
Agrár: SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar
Bölcsész: ELTE Bölcsészettudományi Kar
Üzleti: IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
Informatika: BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Jog: PPKE Jog- és Államtudományi Kar
Műszaki: BME Építőmérnöki Kara
Orvosi: SZTE Általános Orvostudományi Kara
Pedagógus: SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
Társadalomtudomány: PPKE Bölcsészettudományi Kar
Természettudomány: ELTE Természettudományi Kar
Persze, meg az SZTE orvosi kara jobb mint Semmelweis egyetemé..... ("Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam". De mivel a legnívósabb jogi karra jársz, nyilván ismered a mondatot)
Egyébként, szerinted miért lenne a PPKE jogi kara "nívósabb" az ELTE, vagy akár az SZTE jogi karánál? Csak a te véleményedre vagyok kíváncsi... Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a Károli Magyarország legnehezebben elvégezhető egyeteme.
A Felvi rangsorokban az ELTE általában előkelő helyen van, persze, ha az épületek állapota a döntő, a Pázmány előbb helyezkedik el (2009). Érdemes megnézni a Pázmányt az ELTE-hez képest tanulmányok nehézsége, a diploma értéke itthon, külföldön. Noha, ez 2009-es rangsor, de ezen szempontok terén nem hiszem, hogy sokat változott volna a helyzet.
Nem akarom leszólni a Pázmányt, a nyílt napon tapasztaltak alapján szimpatikus egyetem, kedvező hallgatói légkörrel. Ezek azonban mind az ELTE-n is megvannak, és összességében ez az ország legjobb egyeteme, és legrégibb jogi kara. Ha a jog mellett döntesz, szerintem, a PPKE-t írd második helyre. Érdemes megkérdezni nagyobb cégeknél az ismerősöket, hogy egyáltalán számít-e, hogy hol szerezted a diplomád, és, ha igen, akkor vajon az ELTE-s vagy a Pázmányos diplomát részesítik előnyben.
A 2. hozzászóló vagyok.
Igen, a www.vg.hu statisztikájából ragadtam ki azt a mondatot, mint ahogyan az be is linkelték.
Egyet nem értek. Azt, hogy a Pázmány és a pázmányosok 99,9 százaléka miért tudja leírni vagy elmondani, hogy miért válaszd a saját egyetemét és az ELTE-sek miért nem?! Azt vettem észre, hogy az ELTE hallgatóinak nagy része nem azt mondja el, hogy miért jó az ELTE, hanem azt, hogy miért rossz a többi egyetem. Sajnos ezt nem csak a hallgatók körében hanem már az ELTE nyílt napján is tapasztaltam.
Persze az előttem hozzászóló is pár mondat szapulás után elejt egy "nem akarom leszólni a Pázmányt" tagmondatot, de folytatja tovább.
Az ELTE-nek nagyobb híre van, mint a Pázmánynak ez tény. Ezért több a jelentkező ezáltal több diák közül tudnak válogatni. Ezt bizonyítja a vg. cikke is. (Rengeteg vidéki középiskolás nem hallott még a Pázmányról.)
A diploma utáni elhelyezkedésről annyit, ha igazak a rémhírek, hogy "csak az ELTE-n szerzett diploma a jó, a Pázmányon szerzett semmit nem ér", akkor hogyan lehet, hogy a PPKE-JÁK hallgatók bőven 80% fölötti elhelyezkedési adatot produkálnak az első évben? (2012)
2013-ban pedig ilyen téren 2009-es statisztikára hivatkozni elég... Mint ahogyan a tájékoztatón a Heti Válasznak arra a statisztikára hivatkozni, amit pár hónappal előtte mélyen elítélt az ELTE.
Természetesen ezek az ÉN SZEMÉLYES ÉSZREVÉTELEIM, bárki nyugodtan cáfolja. :)
én is választás előtt állok és pont az itt leírt tények és saját észrevételeim alapján fogom a Pázmányt választani :)
szerintem elég, ha összehasonlítjuk a PPKE-s és ELTE-s válaszoló hozzászólásait és már az is egy alapot nyújthat a bizonyos kétségek megszüntetéséhez :D
kedves kérdező, te végül hogyan döntöttél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!