1. Széchényi Műszaki Szakiskola (Székesfehérvár) két tannyelvű angol tagozatába jelentkeztem és megtudni akarom hogy mit kérdeznek majd a szóbeli vizsgán hogy készüljek rá vagy egyáltalán mi folyik egy ilyen elbeszélgetésen?
Én is abba az iskolába járok, G osztályra.
A felvételin nem kérdeznek sok mindent, ez egy 15-20 perces beszélgetés, általános témákról: hogy hívnak, mesélj magadról, miért ide jelentkeztél, mi van a táskádban, voltál-e már külföldön, stb.
Néha képekről is kell beszélni, nekem nem kellett.
Aztán utána beszélgetni kell egy másik tanárral magyarul, az ellenőrződet átlapozzák, megkérdezik a félévedet, elégedett vagy-e vele, miért lett ez a jegy rosszabb. Ahogy hallottam, a többiektől se kérdeztek illegális kérdéseket, pl. hogy hányadik helyen jelölték meg az iskolát, vagy hogy mi mást jelöltek meg.
Az átlagod miatt ne aggódj, szerintem bőven jó.
Köszönöm :)
És szerinted ez így mire lesz elég, felvesznek?
Téged anno hány ponttal vettek fel a pont 200-ból?
Ez remek kérdés, mivel a szóbeli pontszámodat nem tudod meg, de az engem vizsgáztató tanár lett az osztályfőnököm, és azt mondta, hogy maximális pontszámot kaptam.
A felvételi eredményeimre nem emlékszem pontosan, de lényegesen rosszabb lett, mint a tied (olyan 35-40 pontosak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!