Ha valaki szállodai recepciós szeretne lenni milyen iskolát kell végeznie, gondolom főiskolát? Jó lenne Szegeden és levelező formában?
Semmi nem kell:)Elég ha tudsz beszélni vmilyen idegen nyelven és értesz az excellhez,meg pár progihoz:)
Ennyi::)
Szép is lenne ha már a recepciósnak is diploma kellene:D
Volt recepciós és turizmus fősulis szakos lány:)
Nekem nincs semmim 2 nyelvet beszélek középfokon egy 4 csillagos szállodában vok recis.
A haverom aki fősikolát végzett úgyszint egy 4 csillagos szállodában van. Amit tanult semmit nem használt belőle. És én sem érzem h hiányosságom lenne. Minden szálloda máshogy működik más a rendszere a módszere végtelen sok ponton eltér egyik szálloda a másiktól.
Pl egy foglalási v egy adminisztrációs rendszert a szálloda saját maga épít ki ezt nem tanítják iskolába. Nekem egy kollégám magyrázta el és én is elmagyaráztam az utánam érkezőnek aki úgyszint főiskolát végzett. Ráadásul olyan hülye mint a segg nincs probléma megoldó készsége nem tud bánni a vendéggel pláne a problémásabbal nem tud konfliktust kezelni és nem tud úgy komunkikálni h a vendégből egy minimális mosolyt csaljon ki. De mekkora pofája volt h neki főiskolája van ráadásul külföldön. Amikor meg berakutk a pult mögé azt sem tudta mit hogyan meghogy melyik papírra mi van írva.
Mondom neki ha ezt mind elmagyarázom fölösleges a főiskolád. Azt amint tudsz amire annyira nagyon felvágsz abból találd fel magad. nah heló. 5 percenként hivogatott h mit hogyan. Másnap mondtam neki h nalátod ennek a munkának az égvilágon semmi köze a főiskolához akkor meg ne arcoskodj mert hamar kiutáltatod magad a veterán recepciósokkal v nem tanítanak meg semmire sem és a sorozatos hibák miatt kirúgatod magad. Vissza is vett az arcábol.
A lényeg h ez nem suli függű
Jó önéletrajoz kell írni barmira oda kell tenned magad az állásinterjún és jó ajánlólevéllel kell tovább menni.
Ne gyből a Hiltont pályázd meg mezd egy ** vagy ***-os panzióval majd szépen tovább magasabb helyekre az önéletrajznál úgysem azt nézik milyen iskolád van hanem h mik a referenciáid. Több eséllye vesznek fel a Novotelbe pl ha előtte mondjuk 2 évig dolgoztál a Marriott-ban. Pláne ha felhívják a személyzetist aki meg csak jókat mond rólad. Ez talpraesettség és viselkedés kérdése. hogy bánsz kommunkálsz és stb
Ami kell az a jó nyelvismeret az sokat számít és a kiválló problémamegoldó készség vmint konfilktuskezelő készség. A többi mese habbal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!