Ahhoz hogy bekerüljek az alábbi gimnáziumokba elég a teljesítményem? 15/F
A tanulmányi átlagom (mindent beleszámolva) 4,78.A következőképp néz ki:töri:5,
matek:5,
irodalom:4
Nyelvtan:4,
német (csak azt tanulom) 5,
fizika:5,
kémia:5,
biológia:5,
földrajz:5,
Rajz:5,
technika:5,
infó:4,
ének:5,
testnevelés:5. NOs Ezen kívül még vanak tanulmányi versenyeken elért eredményeim is(Herman ottÓ,Kán Károly).Aztán ma írtam meg a felvételit és a magyar az nagyából 48 pontos lehet a matek pedig 34-37 pontos.Aztán a gimnáziumok:(sorrendben írom)
-apáczai csere János (őneki minda két természettudományi szakát jelöltem)
-Fazekas Mihály
-Szent István
-Szent lászló
-Berzsenyi Dániel
-Lévely Klára
-Vörösmarti Mihály
Kérdésem az lenne hogy ezek közül melyikbe van a legnagyobb esélyem bejutni?Leginkább az apáczai biológia-kémia szakának örülnék.
A válaszoknál azt is vegyük figyelembe hogy túljelentkezés,vagy nem túljelentkezés,mások kiszórása,mások eredményei.Mert azért másokat is válogatnak.Válaszokat előre köszönöm és már mindenkinek megelőlegeztem a zöldet.
Én is jelentkezek az Apáczaiba kémia tagozatra :)
Elég sok ismerősöm jár oda,elég nehéz bekerülni, de egy jó felvételivel egy 4.5- ös átlaggal is kényelmesen be lehet jutni. Az a probléma nálad, hogy amig a jegyeid jók, a magyar is, a matek kevésbé. Az apáczaiban a következőképpen számolják a pontokat:
magyar ìrásbeli max 25 pont (elosztják kettővel az elért pontod.)
Matek írásbeli: max 50 pont
Hozott pontok max 25 pont, idegen nyelv, matek, 2 magyartantantárgy átlaga, kémia, biosz. Ez esetedben 1 db 4-es és 4 db 5-ös, azaz össz. 24 pont, ami egész jó.
max 25 pont szóbeli
Szóbelire egy olyan 80-85 pont fölött szoktak behívni.
Mivel a matek nem sikerült annyira jól, abban kell reménykedned, hogy még az átlag fölött lesz a pontod.
Amennyiben ott van, elég sok esélyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!