Mi a véleményetek ezekről az szakokról (OE vagy BME)?
Szia!
Én harmadéves vagyok BME járműmérnökin (ez az első évfolyam, de akikkel jóban vagyok nincsenek gondjaik szakmai gyakorlaton - vagyis lesz rá kereslet).
A járműmérnöki képzés gyakorlatilag egy speciális gépészmérnöki, mi például nem tanulunk épületgépészetet, viszont minden közlekedési eszközt alapszinten belédtömnek (igen, a targoncát és az aszfaltozógépet is).
Könnyű műszaki képzés nincs, amivel nálunk nagyot lehet szívni az a 6 félév ábrázoló geometria/géprajz (nincs keresztfélév, vagyis ha buksz akkor csúszol), illetve a matek-mechanika-anyagismeret szentháromság (de ezzel mindenhol).
Autókkal természetesen tudsz foglalkozni mind a gépészkaron, mind a közleken, az előbbi talán motorokban, míg az utóbbi autóelektronikában/vezérléstechnikában erősebb, de ez mindig vita tárgya. Amennyire én tudom, megújuló energiákkal szabadon választott tárgyak keretén belül foglalkozhatsz a BME-n alapképzésben.
Sportolni lehet (minden nagyobb sportág választható), külföldre elég necces kimenni a közlekkarról pont a 6 félév géprajz miatt, a gépészről lehet hogy könnyebb. A nyelvtanulás mindkét műegyetemi kar esetében ugyanaz, elég széles a választék, és az általános nyelvórák mellett vannak műszaki nyelvórák is, ezeket merem ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!