Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek melyik szegedi...

Szerintetek melyik szegedi közgazdasági szakközépiskola a jobb? A többi lent.

Figyelt kérdés

A Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola vagy a Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskola? 8.-os vagyok és döntenem kell, hogy melyikbe menyjek. A félévi átlagom 4.6

Melyikbe van esélyem bejutni és milyen felvételit kell, hogy írjak ahhoz, hogy bejussak vmelyikbe?

2013. jan. 13. 16:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Közel sem olyan nehéz, mint amilyennek gondolod :) Én nagyon lassan és nehezen tanulok, de kb. 1 óra tanulással megvan a tantárgyak több, mint feléből a 4-es. Töriből kell kicsit többet rászánni a tanulásra, tehát ott sok a tananyag, de ez független az iskoláktól, mindenhol ugyanennyi. (max néhány gimiben több részletet kell megjegyezni)
2013. jan. 14. 21:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Kezdek kedvet kapni a Kőrösyhez is. :)) Minket a tanárok azzal etetnek, hogy mennyire szörnyen nehéz lesz a középsuli...
2013. jan. 14. 21:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Inkább tedd egy kicsit feljebb a mércét, mint hogy egy szar középsuliban elkallódj. Ha megnézed, nincs olyan nagy szar kiszórás a középiskolákban: akik elkezdi, be is fejezik. Szerintem olyan nagy nehézségi különbség nincs az általános vége és a középiskola között, vagy legalábbis te is fejlődsz közben. Szóval ne dőlj be annak, hogy mennyivel nehezebb a középiskola.
2013. jan. 14. 21:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Gondolom te már tapasztaltad, így ink neked hiszek... Köszi a válasz.
2013. jan. 14. 21:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Lehet erősebb a Kőrősy más iskoláknál, de ahhoz képest, ahogy felmagasztalják milyen elit, a közelébe sincs a hírének. Elmondom mik vannak, az én osztályom és tanáraim alapján, közgazdasági irányú osztályan.

Szaktantárgyakban erősek a tanárok, jól végzik a munkájukat.

De az irodalom, nyelvtan és máshol is tanított tantárgyak, amik nem igazán fontosak, elég gyengék.

Angolból sem igazán erőltetik, hogy jó képességeink legyenek.

Vannak tingli-tangli tantárgyak, amit csak azért tanulsz, hogy felhúzd az átlagod.

Vannak hasznosak is azért.

Tanárok tekintetéből van aki unalmasan magyaráz, van aki meg hirtelen felordít, mintha idegbeteg lenne, de az óráin amúgy eljátszogat a pad alatt, de sokszor még a padon is az ember, mert annyira nem foglalkozik azzal, hogy fegyelmet tartson, és nem is érdekli, hogy más figyelni akar.

Néha érdekes megjegyzéseket tud tenni egyik-másik tanár, de lehet csak az én osztályom olyan béna, hogy kapunk hideget-meleget. És sok a hideg tapasztalatom.

Azért fontos, hogy jó tanárokat kapj, mert nem mindegy, hogy X tanítja neked a matekot, aki csak leadja az anyagot, és ha nem érted néz rád, hogy mi van, vagy Y, aki kézzel-lábbal próbálja elmagyarázni, ha nem érted. De ez törire is igaz, van aki unalmasan magyará, valaki pedig olyan jól, hogy kedved sincs aludni.

De azért előfordult néha, hogy bealudtunk egy-egy órán. Van olyan tanár, aki nem is foglalkozik vele, még ha az első padban is ülsz, és ott dőlsz le, más ha már laposakat pislogsz, rád szól.

Ha éppen iskolába kell menni, de nem tanulótevékenység folyik, átlagos programok vannak. Nem kirívó, de nem is mondom túl érdekesnek. Régebben volt valami botrány ami miatt rendszabályokat vezettek be, meg hasonlók. Egy ismerősöm mondta.

Akkor erős ez a suli neked, ha olyan tanárokat fogsz ki, akik nem magyarázósak, de egyébként olyan silány jegyekkel kerültek be egyesek, matek kettessel meg ilyenekkel az osztályba, és itt is szedik befelé a rossz jegyeket, ezért sem tartom full elitnek. Az egyik lány például valami 60. vagy 90. volt a listán erre az osztályra, és még úgy is bekerült, pedig szerintem azért nem valami kiemelkedő ez a két hely. Ő se hitte, hogy bekerül.

És jónak is kell lennie a képességeidnek, mert ha nem, akkor 1 óra tanulással nem leszel meg. Leckéből nem szokták túlzásba vinni, hogy adjanak, de lehet ezt tanára válogatja.

Én is azt hittem, hogy de full jó hely lesz, és ha már nem állnék lassan érettségi előtt, biztos, hogy váltanék. Már az első évben gondolkodtam rajta, de arra jutottam, hogy átmenni másik iskolába, egy új osztállyal összerázódni nehezebb lenne, és nem is merem, ezért maradtam és rossz tapasztalataim vannak.

2013. jan. 15. 06:51
 16/18 anonim ***** válasza:
konklúzió: a vasváriba véletlen se menj, mert annak még a híre is rossz. :D
2013. jan. 15. 07:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Én a Kőrösyről beszéltem. :D

Még valami eszembe jutott. Az ember ahogy ír valamiről, nem is figyel oda, vagy elfelejti, de elég emlékeztetni őt rá, vagy tapasztalnia, hogy újabbakat hozzon fel.

Borzasztó nyelvtani képességekkel is felvesznek embereket. Az osztálytársam 60 helyesírási hibát vétett a kifejtős dolgozatban, de a pasi, aki nekem tetszik is olyan béna, mintha még életében nem látott volna nyelvtankönyvet.

A Vasváriban, viszont amikor arra jártam iskolaidőben elég sokan kint szállingóztak a kapunál, beszélgettek, meg minden, szóval nem tudom, hogy ott mi megy. Ismerek jobb képességű fiatalokat is onnan, akik pénzügy-számvitel vonalon akarnak tovább menni majd, és a Kőrösy-t tartják kiugrásnak, de csak OKJ-t ad a képzés, azzal pedig kitörölhetik. Ahányan levizsgáztak itt, a negyede sem tudott elhelyezkedni ennek a darab papírnak a birtokában, és mehettek pult mögé, protekcióval valahova, vagy telefonos értékesítőnek. Tudom miről beszélek, mivel pont ismerősökről van szó. Nagyon kevés az olyan ember, aki ezt tanulja, és el is tud vele helyezkedni, és ez is szempont.

2013. jan. 15. 14:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi, h leírtad a tapasztalataidat! Hát, tanakodok, h mi legyen...
2013. jan. 15. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!