A debreceni Ady Endre Gimnáziumnak milyen az épülete?
Jelenleg 7. osztályba járok és nagyon szeretnék az adyba menni és hallottam hogy az épülete romokban hever, lepukkant. Igaz ez?
Ha igen, újítgatják már? Vagy fogják egyáltalán?
Én hétfőn voltam felvételizni az Ady nyelvi előkészítő és kéttannyelvű tagozatára is.
Szóbeli felvételi feladatok:
NyEK:
1.) Először csak beszélgettünk, próbáltak nagy vonalakban megismerni, hozzáteszem, nagyon kedvesek voltak a tanárok. Megnézték az ellenőrzőmet, az okleveleimet meg a nyelvvizsga bizonyítványomat (középfok szóbeli).
2.) Kaptam egy könyvrészletet, azt hangosan fel kellett olvasnom, majd vissza kellett adnom a vizsgáztatóknak, és ők kérdéseket tettek fel a szövegből.
3.) Erre a kérdésre kellet pár mondatban válaszolnom: "Ha a Föld bármely pontjára elutazhatnál egy hónapra, pénzt nem számítva, hova mennél és miért?"
4.) Ezt kellett megoldanom: 1939-ben New York felett felrobbant és lezuhant egy léghajó, ami hidrogénnel volt megtöltve? Mivel léphetett reakcióba a hidrogén, hogy így reagált?
Rendezett egyenletet el kellett mondani stb.
De szerintem én kaptam a legnehezebbet, barátnőm ezt húzta? Miért melegebb az idő, ha nincsenek felhők az égen? Próba szerencse :D
KNy:
1.) Kaptam egy lapot, amin a feladatokat meg kelett oldanom, amíg az előttem lévő beszélgetett a vizsgáztatókkal. Feladatok:
a.) Szövegértés. volt egy kis angol szöveg, alatta voltak angol kérdések és angolul kellett rájuk válaszolni
b.) rendhagyó igék mindhárom alakját le kellett írni (4 db)
c.) le volt írva három mondat, abban a három mondatban egy-egy kifejezés alá volt húzva és a mondat aláhúzott részére kellett rákérdezni. (pl.: It's 10 o'clock. aláhúzva: 10 o'clock; kérdésem: What time is it? persze ennél nehezebbek voltak.)
2.) Képleírás. Húzol egy képet, elmondod mit látsz rajta, majd azt átvezeted magadra. (Én egy tantermes képet húztam, amiben a diákok laptopokkal tanultak)
3.) Húzol egy lapot. Azon a lapon rád vonatkozó kérdések lesznek felsorolva, a vizsgáztató ezeket fogja feltenni neked pedig válaszolni kell rájuk.
Itt is elkérték az ellenőrzőmet, okleveleimet, nyelvvizsga papíromat.
És az épület kívülről tényleg nem százas, de belülről szerintem teljesen rendben van, és van pár terem ami nagyon tetszik!
Egyébként kedves utolsó előtti válaszoló, a TÁGról nekem is az a véleményem, ami neked, pedig én meg idén lettem a magyar versenyükön 3. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!