Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A debreceni Ady Endre Gimnáziu...

A debreceni Ady Endre Gimnáziumnak milyen az épülete?

Figyelt kérdés

Jelenleg 7. osztályba járok és nagyon szeretnék az adyba menni és hallottam hogy az épülete romokban hever, lepukkant. Igaz ez?

Ha igen, újítgatják már? Vagy fogják egyáltalán?

2013. jan. 12. 12:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én hétfőn voltam felvételizni az Ady nyelvi előkészítő és kéttannyelvű tagozatára is.

Szóbeli felvételi feladatok:

NyEK:

1.) Először csak beszélgettünk, próbáltak nagy vonalakban megismerni, hozzáteszem, nagyon kedvesek voltak a tanárok. Megnézték az ellenőrzőmet, az okleveleimet meg a nyelvvizsga bizonyítványomat (középfok szóbeli).

2.) Kaptam egy könyvrészletet, azt hangosan fel kellett olvasnom, majd vissza kellett adnom a vizsgáztatóknak, és ők kérdéseket tettek fel a szövegből.

3.) Erre a kérdésre kellet pár mondatban válaszolnom: "Ha a Föld bármely pontjára elutazhatnál egy hónapra, pénzt nem számítva, hova mennél és miért?"

4.) Ezt kellett megoldanom: 1939-ben New York felett felrobbant és lezuhant egy léghajó, ami hidrogénnel volt megtöltve? Mivel léphetett reakcióba a hidrogén, hogy így reagált?

Rendezett egyenletet el kellett mondani stb.

De szerintem én kaptam a legnehezebbet, barátnőm ezt húzta? Miért melegebb az idő, ha nincsenek felhők az égen? Próba szerencse :D

KNy:

1.) Kaptam egy lapot, amin a feladatokat meg kelett oldanom, amíg az előttem lévő beszélgetett a vizsgáztatókkal. Feladatok:

a.) Szövegértés. volt egy kis angol szöveg, alatta voltak angol kérdések és angolul kellett rájuk válaszolni

b.) rendhagyó igék mindhárom alakját le kellett írni (4 db)

c.) le volt írva három mondat, abban a három mondatban egy-egy kifejezés alá volt húzva és a mondat aláhúzott részére kellett rákérdezni. (pl.: It's 10 o'clock. aláhúzva: 10 o'clock; kérdésem: What time is it? persze ennél nehezebbek voltak.)

2.) Képleírás. Húzol egy képet, elmondod mit látsz rajta, majd azt átvezeted magadra. (Én egy tantermes képet húztam, amiben a diákok laptopokkal tanultak)

3.) Húzol egy lapot. Azon a lapon rád vonatkozó kérdések lesznek felsorolva, a vizsgáztató ezeket fogja feltenni neked pedig válaszolni kell rájuk.

Itt is elkérték az ellenőrzőmet, okleveleimet, nyelvvizsga papíromat.

És az épület kívülről tényleg nem százas, de belülről szerintem teljesen rendben van, és van pár terem ami nagyon tetszik!

Egyébként kedves utolsó előtti válaszoló, a TÁGról nekem is az a véleményem, ami neked, pedig én meg idén lettem a magyar versenyükön 3. :D

2013. febr. 28. 15:53
 12/14 anonim válasza:
100%
Régebbi kérdés,de azért válaszolnék :)Nagyon sokan nyomják a "híres" debreceni iskolákat,és nem néznek a valós dolgok mögé. Nos...az Ady valóban nem egy modern,új építésű iskola uszodával és miegymással,de minden megvan ahhoz,hogy megfelelő tanulási körülményeket biztosítson.Nem ez alapján kell iskolát értékelni! Angol nyelv oktatásban messze az Ady a legjobb Debrecenben (és a Kossuth) de a TÁG fel sem veheti velük a "harcot". Én nem mondom az is jó iskola de nincs annyira a nyelvre orientálódva,mint az Ady. Őszintén szólva,mikor először beléptem az épületbe nekem sem tetszett a kinézet,de ahogy beültem egy bemutatóórára már nem is érdekelt,hogy porlik-e a folyosón a fal vagy sem. Most már én is azok között a szerencsés emberek között vagyok akik Adysnak mondhatják magukat,és nem is érdekel,hogy heti egy órát a pincében lévőterembe kell esetleg tölteni ahol a vízcsövek futnak felettünk.Mindez semmi ahhoz képest amit abban az iskolában kapsz.Nem csak mérhetetlen mennyiségű tudást,tájékozottságot hanem élményeket,számtalan programot,barátot,kedves nevelőt (akik személy szerint ismernek,mivel nem annyira nagy iskola szerintem ez fontos!!) és egy hatalmas óriási szerető közösséget,melynek tagjának lenni fantasztikus érzés ! :) Bekerülni valóban nem könnyű( nehezebben vesznek fel mint pl a TÁG-ba,kisebb a létszám,óriási a túljelentkezés) de ha kitűzöd célul és harcolsz akkor sikerülni fog. Várunk téged nagyon sok szeretettel "lepukkant" kis falaink közé ;) sok szerencsét: egy kéttanos
2013. júl. 13. 22:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem anno pont tetszett is, (Még 10 éve, mikor én felvételiztem.) hogy nem olyan hipermodern felújított épület, mint a TÁG. Sokkal hangulatosabb volt.:) És amúgy tényleg jó suli. És tényleg jól tanítanak angolul. Persze csak, ha tanul is az ember... Én sajnos nem vettem komolyan az angolt (Nekem az volt a második nyelv.), pedig abban a suliban TÉNYLEG megtanítottak volna angolul...:(
2015. aug. 20. 20:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és nem voltam kéttannyelvű-s, az szerintem túlzás, magyar tárgyakat angolul tanulni, viszont a B-ben is nagyon jól tanítottak.
2015. aug. 20. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!