Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mekkora dolgozatjavítási...

Mekkora dolgozatjavítási határidőt tartotok elfogadhatónak?

Figyelt kérdés
Tanárok és diákok válaszát is várom. Volt már olyan, hogy egy témazárót 9 hét után kaptunk meg, ráadásul a megíráskor a tanár nem engedte, hogy péntek helyett inkább hétfőn írjuk meg, kellene valami korlát, nem?
2009. aug. 28. 17:16
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%
nálunk a házirendbe be van írva hogy 2 hét van a témazárók kijavítására, bár az én osztályfőnököm is olyasmi mint a te tanárod, volt olyan hogy októberben írtunk egy TZ-t, és megkaptuk áprilisban.. és persze mindenkinek be kellett írni, nem érdekelte őt hogy csak 2 hete volt erre..
2009. aug. 28. 18:28
 12/17 anonim válasza:
100%
3 hét
2009. aug. 28. 18:38
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
3-4 nap.Az emeber izgul hányas lesz és erre valamelyik tanár 2 hétig ül rajta.Igenis üljön neki és szánjon rá 2 órát.
2009. aug. 28. 21:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Tanárválasz, mert olyan még szerintem nem volt: akinél nincs beírva a házirendbe, azok szervezzék meg a diákönkormányzatnál, hogy tetessék bele a kéthetes szabályt. Az IDB-nek van beleszólási joga a házirendbe. Most az év eleje erre nagyon alkalmas.

Én egyébként következő órára kijavítom (mondjuk fél csoportjaim vannak és nyelv, az gyorsabban megy, mint egy egész osztályos magyar vagy töri), egész egyszerűen azért, met engem érdekel, hogy mennyire sikerült elsajátítani az adott tananyagot, meg pedagógiailag is úgy hasznos, ha a tanulást rögtön, még frissiben követi az értékelés, nem akkor, amikor már egész más tananyaggal foglalkozunk. Van, hogy a dolgozatíratás idejét is ahhoz kötöm, hogy mikor van időm kijavítani. Egy hetet elfogadható határidőnek tartok egész osztálynál is. Talán akkor csúszhat, ha egyszerre ír több osztály, és ez valahogy mindig így jön ki.

2009. aug. 28. 21:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szintén tanár válasz.

Én matematika tanár vagyok, és amikor 31 fős osztály dolgozatát kell kijavítani, akkor az nem megy 2 óra alatt, sőt néha több d.u. is kell. Heti 3-4 óra van, így nem mindig sikerül egyszerre kijavítani, de max. a dolgozat utáni 2. órán kiosztom, mert ha nagyon későn javítom ki, akkor a diákok el is felejtik, hogy mi volt benne, meg persze engem is érdekel. De lehet, hogy csak azért vagyok gyors, mert kezdő vagyok? :-)

2009. aug. 28. 22:54
 16/17 A kérdező kommentje:

21:38:

"Talán akkor csúszhat, ha egyszerre ír több osztály, és ez valahogy mindig így jön ki."

Miért kell mindig ugyanakkor íratni mindenkivel, miért nem osztod el egyenletesen?

2009. aug. 29. 07:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert dolgozatot egy téma befejezésekor írunk (nem a röpikről van szó), nem lenne szerencsés belekezdeni egy új témába és egy héttel később írni a régiből a dolgozatot. Egy-két órát lehet húzni plusz gyakorlással.
2009. aug. 29. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!