Külföldi diákra ugyanazok az érettségi pontszámítási módszerek érvényesek mint aki magyarországon érettségizik le?
Azt nem tudom, hogy a pontszámítás rád, hogy vonatkozik, a magyar dolgokról írom azt, amit tudok.
500 pont a max.
ebből 100 pont többletpont:
50 - emelt érettségi (ha legalább 30%-os)
40 - emelt nyelvvizsga
25 - közép nyelvvizsga
+ még OKTV és egyéb versenyek, gyerek, egészségügyi bajok...
200 pont:
5 érettségi (irodalom, nyelvtan, matek, elvileg idéntől egy természettudományos tantárgy is kell (ez nem 100%), meg kell egy nyelv
11. év végi jegyek ezekből a tárgyakból
12. félévi jegyek szintén
100 pont:
2 választott tárgy, ami az egyetemhez kell
orvosi - biosz, kémia szokott lenni
mérnök - matek, fizika
de szakonként, egyetemenként más, hogy mit fogadnak el, ennek nézz utána...
100 pont pedig nem tudom mi... mert én tavaly érettségiztem, s szerintem azóta megváltozott... folyton változtatják... olyan klassz, hogy emiatt sose lehet normálisan előre tervezni...
2.5.1.1. A tanulmányi pontok számítása
Nyomtatás
2012.10.15
A tanulmányi pontszám maximum 200 pont lehet. A jelentkező tanulmányi pontjait a középiskolai osztályzataiból, valamint az érettségi vizsgatárgyak százalékos eredményeinek átlagából a következő módon kell meghatározni:
1. Középiskolai eredmények (maximum 100 pont)
Az alábbi öt tantárgy utolsó két tanult évfolyam év végi osztályzatainak összege:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!