Most felvételizem középsuliba. Milyen a szóbeli vizsga? Miket kérdeznek?
Attól függ milyen szakra jelentkezel. Nekem töriből volt 20 tételem, azokból húztam kettőt, és felvételiztem. Angolosok angolból csinálnak egy kis írásbelit, meg szóbelit. Belekérdeznek a mindennapokba, ilyen általános tájékozottság. Ki a miniszterelnök, köztársasági elnök... Egyik barátnőmtől azt kérdezték, hogy milyen körutak vannak Szegeden. Szegediek vagyunk, ez nálunk alap, hogy tudni kell mindet.
A leendő iskolád honlapján nincs fent felvételi követelmény? Én onnan néztem ki a tételeket, stb.
Nekem anno (5 éve) 69 pontos lett az írásbeli, csont nélkül felvettek oda, ahova menni szerettem volna, bár itt jobban számított a felvételim töriből, mint az írásbeli. Akkor nagyon féltem, de nem nagy dolog igazából.
Kollégium egyszerűbb, de sok a veszélye. Nehéz a tanulás, ha pl. olyan vagy, aki hangosan mondja az anyagot, akkor a tanulószoba csendje nem a legjobb. Sokan el is züllenek, a legszendébb kislányból is lehet partir*bi sajnos, ha olyan társaságba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!