Semmelweisesek! (orvosi, gyógyszerészeti) Milyen érettségi eredményekkel kerültetek be? Az évvégi jegyeitek segítettek valamit? Hogyan tanultatok?
Nekem nem kellettek az év végi jegyeim, mert a két felvételi tárgyam jobban sikerült, mint a kötelező érettségik. Még a 480 pontos rendszerben felvételiztem gyógyszerészkarra, és 480 pontot értem el (100% emelt biológiát megkaptam OKTV-helyezéssel, 100% közép fizika, összes max pont nyelvvizsgákkal). Ha nem dupláztam volna, 476 pontom lett volna.
A gimnáziumi fizika- és kémiatanárom nagyon gyenge volt, a fizikát jobban szerettem, ezért külön jártam fizikatanárhoz 4 évig. Biológiából pedig egész 12.-ben folyamatosan készültem az OKTV-fordulókra. Matekból átolvastam a füzetemet, minden feladattípust megoldottam, magyarra és törire nem készültem (csak a szóbelire a tételeket). Angolból szintén nem kellett tanulnom, mert a felsőfokú nyelvvizsgára automatikusan megkaptam az emelt érettségit.
Bensdorp, hányadik voltál az OKTV-n?
(Benne voltál az első tízben?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!