Szerintetek amiatt, hogy 1000 diák kiesik az ingyen oktatásból (a 16 szak miatt) alacsonyabbak lesznek a pontok a többi szakon?
igen ezt tudom de gondolom van egy átlag ami körül alakul minden évben úgyhogy ezt állandónak tekinthetjük kb
viszont az az 1000 + hely elég sok kb 3% ha annyival csökkenne a ponthatár akkor egy tavalyi 400 pontos hely most 10 ponttal is csokkenhetne... bár jogos hogy ez nem törvényszerû így semmi sem biztos...
Én idén érettségizek, és nagyon kíváncsi leszek, hogy tényleg betartják-e az ígéretüket, és a tavalyinál nem lesz kevesebb államilag finanszírozott hely. De mivel sokkal kevesebb pénzt költ az állam a felsőoktatásra, ezért az egyetemek nem lesznek képesek annyi hallgatót felvenni. Ami azzal járhat, hogy magasabbak lesznek a ponthatárok is. De remélem ez nem így lesz, és megoldják valahogy...
Bár ha a kormányon múlik, akkor ez lesz benne a csavar. És így meg is oldják a dolgot, mert rákenik az egyetemekre( akik nem tehetnek róla, így is több egyetem a csőd szélén van [lásd: szénszünetek]).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!