Milyen egyetemen/főiskolán lehet munka mellett tanulni? Ami mondjuk tényleg távoktatás, hogy ne kelljen pl péntek szombat bent lenni. Estivel is az a gond, hogy túl korán kezdődnek.
Javaslom, várd meg, amíg kikerülnek a felvire, hogy milyen szakok indulnak jövőre. Utána majd a szakkeresőben tudsz keresni, hogy hol indulnak távoktatásban.
Jelenleg a keresztféléves távosok vannak kint, GDF, KJF, KRF, SZE, SZF.
Keresztfélévben viszont sokkal kevesebb szak indul, szóval ennél biztosan több helyen is indul szeptembertől.
Mire akarsz jelentkezni amúgy?
Első vagyok.
Nem tudom, hogy infó indul-e távoktatásban. Én mérnök infón végeztem nemrég, nappalin, és vért izzadtam még úgy is pl. programozásból, hogy minden héten bent ültem a gyakorlatokon.
Nagyon nehéz lesz távoktatásban tanulnod, mert ugye nincsenek konzultációk, csak félévente egy-kettő. Szinte biztos, hogy tele leszel beadandóval, heti szinten.
Megkérdezhetem, miért vagy "ellene" a levelezős oktatásnak? Én most levelezőn vagyok mesterképzésen, két hetente két napot kell bent lenni, pénteken és szombaton. Sokan kihagyják a péntekeket, mert dolgoznak, és nem tudnak mindig szabadnapot kivenni, és ebből sincs probléma. Infón azért jó hallani az anyagot egyszer-kétszer, mégis jobban rögzül, ha hallod, mintha mindenre magadnak kellene rájönnöd. Elméletibb szakoknál teljesen mindegy, hogy távos vagy vagy nappalis, mindenképpen otthon tanulod meg, de infón nagyon sok a gyakorlat, a géptermi munka. A levelező nagy előnye még, hogy tudsz államin tanulni, ha felvesznek, a távoktatás pedig mindig fizetős.
Infót esti tagozaton (pl. ELTE, OE) nem ajánlom. Egy barátom az Eltére jár infóra, hétfőtől csütörtökig 3-tól 8-9-ig vannak órái, meló mellett nem tud rendesen bejárni a korai órákra. Persze előbb-utóbb meg fogja tudni csinálni a tárgyakat, de nem lesz egyszerű.
Természetesen te döntesz, én csak felvetettem a levelezőt, mint lehetőséget, nem rossz az. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!