Többletpontok számítása az orvosin. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Ne hurrogjatok le azonnal nem egy diák, hanem egy anyuka vagyok és egy dolgot nem biztos, hogy jól értek?! Oké a pontszámítás, hogy kétféle számítási mód lehet. A két emelt kötelező az orvosihoz és a 30% feletti eredmény esetén adható plusz 50 pont azaz 2 tárgy esetén adható max.100 pont többletpontként. Na és itt megakadtam! Ha van felsőfokú nyelvvizsgája is a gyerkőcnek akkor jár a plusz 40 pont is még? Mert a felvi.hu oldalon azt olvastam, hogy a maximálisan adható pluszpont 100 pont lehet. Még csak 10. osztályos a lányom de eléggé előre gondolkozunk mert úgy gondolom, hogy az orvosi nem egy egyszerű történet. Ami a jegyeit illeti pedálozik rendesen. Meggyőződésem, hogy már a mostani jegyei is meghatározóak hiába nem számít még bele sehová sem.2012. dec. 16. 17:10
1/5 anonim válasza:
Nem pluszpontként összesen 100 pont szerezhető, ilyen formán.
Bár ki tudja addig még mi lesz addig lehet az összes egyetem csődbe megy.
2/5 anonim válasza:
Max 100 többletpont lehet a gyerkőcnek. Mivel orvosira 2 emelt kötelező, megvan a 100 pluszpont (ha 30% felettiek, bár aki nem tud megírni egy biosz vagy kémia emeltet 30%osra és orvosira akar menni az ássa el magát), és a nyelvvizsgá(k)ért már nem jár több pont. De attól még érdemes középsuliban megcsinálni legalább egy nyelvvizsgát mivel a diplomához kelleni fog.
3/5 A kérdező kommentje:
A középfokú angol nyelvvizsgáját már megcsinálta 15 évesen 97% eredménnyel. Büszke is vagyok rá! Most készül a felsőfokúra. Mi is úgy gondoltuk, hogy ha bekerül majd az egyetemre ne a nyelvvel bajlódjon.
2012. dec. 16. 17:23
4/5 A kérdező kommentje:
Na azért sem értem még mindig mert én kinyomtattam a táblázatot magamnak /"a többletpontok rendszere"áttekintő táblázat/ és itt külön részen szerepel a nyelvtudás max. pont 40 és az emeltért kapható max.100 pont. De külön sehol sincs leírva,hogy maximum bármiért 100 pont lehet a pluszpontok teljes összege. Példának okáért ha felsőfokú nyelvvizsga+emelt érettségik+OKTV verseny is szerepel a tarsolyban akkor mindezek ellenére sem adják meg az ezekért összesen kapható pontokat csak a maximum kapható 100 pontot és kész? Mert akkor felesleges küzdeni mindenféle versennyel?!
2012. dec. 17. 12:45
5/5 anonim válasza:
Igen, jól látod, ha megvan a 100 többletpont onnan bármilyen oktv-t megnyerhet pontot nem kap érte.
Szerintem az oktv-knek addig volt értelme amíg az érettségit kiváltotta az első 10-20 helyezettnek, ma már nem éri meg rá elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!