Mért nem tudják az oktatást úgy megcsinálni. Hogy olyan legyen mint Amerikában?
Egyszerű. Mert szerintem így jobb az oktatás. Általánosban nem tudja a gyerek hogy mivel akar foglalkozni, néhol még gimiben sem tudja. Valamint alapműveltség is kell, ez sok amcsinál hiányzik. Inkább tanuljon gimiben a leendő mérnök irodalmat, földrajzot is minthogy kiröhögjék mert alapvető dolgokkal nincs tisztában.
Egyébként vannak itthon ilyen sulik, a Waldorf-ok, de oda nem az elit jár mivel olyan ott az oktatás.
Akkor tanulj jó, menj egyetemre és ott azt tanulhatod amit akarsz.
Nem kéne nyávogni, örülj hogy valami tudás is ragad rád, ilyen hozzáállás alapján nem lehetsz túl művelt ember.
A kérdés tényleg kicsit obszcén lett, de egyetértek vele alapvetően.
Külföldi (nyugati) ismerőseim általában nem értik miért tanítanak ennyi lexikális anyagot Magyarországon. Általános tudásra ott az általános iskola. Bár ott is ahogy tanítják például a természettudományos tárgyakat, inkább megundorodik a gyerekek többsége az egésztől. Középiskolában (elsősorban gimiben) ennyi lexikális anyagot tanítani badarság, sok diák meg se tanulja, undorodik az egésztől, ami meg a tanárral való viszonyukat is megbélyegzi.
Aki pedig jó, az általában csomó különórára is jár. Van ismerősöm, emelt szinten akar érettségizni matekból, és nyelvvizsgázik hogy bekerüljön majd államilag támogatott egyetemre. (olyan szakra, ahol egyébként a matek nem kiemelt jelentőségű) Ezért általában fél 8-tól 3-ig benn ül az iskolába, miután végez magánórák általában este 6-ig, majd hazamegy, és tanulás. (mert ugye mint tudjuk egy rendes nebuló napi 2-3 órát készül a másnapra) Hétvégén csak szombaton van egy kis ideje az egyéb dolgokra. Kérdezem én, normális dolog ez?
Alapjaiban új, specializált, és gyakorlatorientált rendszert kell építeni, amitől nem megy el a diákság nagy részének még az életkedve is...
Végre egy rendes komment.
Én műszaki Szakközépiskolába járok kérdem én ott miszükségem van heti 2énekre biológiára és kémiára.
Nem jó semmire csak arra, hogy 1 héten legyen plusz 6 óra amikor az iskolában rohadok ahelyett hogy például sokkal több szabadidőm lenne, mert általános műveltség meg ilyenekel negyertek a plafon tele van vele.Megkell tanulni mert bla bla bla.Kinek van szüksége a kémiai kötésekre meg ilyen vackokra nem ebből fogunk megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!