Milyen szakon lenne értelme továbbtanulni, amivel el is lehet helyezkedni manapság?
Pont azok a dolgok, amik se nem érdekelnek és buta is vagyok hozzájuk... ;)
Igazából reál tárgyakból (matek, biosz, kémia, fizika) mindig kettes-hármas voltam, a többi színötös. A kórháztól beájulok, informatikából pedig teljesen analfabéta vagyok., meg ugye ahhoz nem árt egy erős matektudás.
Na igen, itt a gond ;) Igazából világéletemben "művészkedtem", színjátszás, jól rajzolok és írok, mindig rengeteget olvastam, újságíró vagy politológus szerettem volna lenni, de ez itt vidéken szinte lehetetlen, Pestre pedig nem telik...
De közben nem nagyon tartom már a kapcsolatot a családdal bizonyos okok miatt, alig tudok megélni hónapról-hónapra a semmi munkákból, és arra jutottam, kipréselek magamból egy egyetemet meló mellett, hátha. Közben meg igazából megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy egész életemben olyan munkát csináljak, ami nem érdekel és amit utálni fogok, de nincs más választásom.
A művészeti képzés elég érdekes manapság. Egyre több olyan nagy kaliberű művész van, akinek semmiféle művész végzettsége nincs, mivel a művészeti főiskolák színvonala eléggé lesett. (Olyan dolgokat tanítanak amik már 20 éve is elavultak voltak) Ezenkívül egyre több művész válik önfenntartóvá a politikai játékok miatt. A művészeti műhelyek dolgozóinak van civil foglalkozása és mellette kreatívodnak. Egyre inkább errefelé tolódik a művésztársadalom.
Csak azért írom ezt le, hogy lásd nem feltétlenül kell végzettség a művészeti pályához. Tehát nem kell lemondani róla. Keress olyan művészeti közösséget ahol szívesen látnak. De közben tanulj valamit amiből megélhetsz. Nem műszáj felsőoktatásba menni, szakmát is tanulhatsz. Lehet, hogy abból könnyeben finanszírozod a művészeti pályát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!