Májusban érettségiző, FOK-ra, ÁOK-ra, GYTK-ra felvételizők (akik egyetem után mindenképp kimennek külföldre)! Megjelölitek a képzéseteket önköltségesen is?
Csak mert ugye az állami ösztöndíjt is vissza kell fizetni, ha nem dolgozod le a képzési idő kétszeresét, hanem egyetem után rögtön kimész... Akkor meg, ha úgy vesszük, mindegy, hogy az ösztöndíjad, vagy a diákhiteled fizeted ki...
Ti mit gondoltok erről?
Normális válaszokat várok!
Én is feltettem már magamban ezt a kérdést, és arra jutottam, hogy nem éri meg megjelölni költségtérítésesen, ugyanis míg a diákhitel egy fix dolog, addig a hallgatói szerződést akár el is törölheti a következő kormányon lévő párt (ha betartják az ígéretket). Másrészt a diákhitelnek van egy jelentős kamata, ami azt jelenti, hogy legkedvezőbb esetben is (ami diplomaszerzést követően külföldön való munkábaállást jelent, hitelkésleltetés nélkül) a 12 milliós tandíj hirtelen 18 millióra ugrik, ez pedig csak több lehet...A hallgatói szerződés megszegésével meg ki tudja, mire érdeklődnének érted (8 év múlva leghamarabb), egy összegbe, talán kis emeléssel visszafizeted, ami milliós spórolásokat jelent. Nem beszélve arról, hogy hogy találnak meg mint külföldön dolgozó orvost...
Szóval a hallgatói szerződést jóval light-osabbnak találom a diákhitelnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!