Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik akkor ha az 1....

Mi történik akkor ha az 1. vagy a 2. félév után megszüntetném a hallgatói jogviszony?

Figyelt kérdés

2012. dec. 2. 10:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Megszünne a hallgatói jogviszonyod.

Újra reneszánszát élné a tárgyrag.

2012. dec. 2. 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Hasidén kezdted akkor a tandíj felét vissza kellene fizetned a hallgatói szerződés értelmében, ha régebben akkor semmi csak elveszne 1 vagy 2 állami féléved.
2012. dec. 2. 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem kellene megszüntetni a hallgatói jogviszonyodat,hanem be kéne fejezni a sulit!!!!!! Lehet nyújtani a tanulás idejét,de minek?: ha megszünteted és meggondolod magad útközben a rendszerbe való belépés nagyon drága lesz!! Lemaradsz a tananyagról a hozzávaló ismeretek megszerzése, lehet,hogy körülményes valamint a hozzávaló szakkönyvek,szakirodalmi jegyzetek megvétele szintén költséges. Meg tudtad szokni az osztálytársaidat? Ha van köztük nem egy olyan személy akihez netán ragaszkodnál már emiatt sem érdemes halasztani vagy véglegesen abbahagyni a tanulást! Nem tudhatod előre mit hoz a számodra a jövő, úgy gondolom készülni kell erre is!!!! Nos picinyem nyomás tanulni!!!!!!
2012. dec. 7. 08:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Előzőhöz: a legdrágább dolog az idő, főleg ha olyanra pocsékolja az emebr, ami nem érdekli.

És egyetemen nincsenek már osztályok, tehát osztálytársak sem.

2012. dec. 7. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:

mivel 1. vagy 2. félévet említesz, akkor úgy gondolom, hogy te már a Hoffmann Rózsa féle hallgatói szerződés áldozatai közé tartozol. beiratkozáskor kapnod kellett egy másolatot belőle vagy az egyetem honlapján biztos elérhető.

harmadiknak meg ne higgy, szerintem még életében nem látott egyetemet közelről vagy ha igen, akkor volt annak már legalább 20 éve. én már a 3. helyen kezdek és úgy is összehaverkodtam a csoporttársaimmal, hogy ők már összeszokott csapat, én meg nehezen ismerkedek. jegyzetek meg, hahaha, 5 év alatt 2 tankönyvet vettem és egyikbe csak belenézegettem vizsgára készülés közben, a másikból meg gyak tanár adott mindig házit, azért kellett. egyébként minden közzé van téve neten, csak érdeklődni kell a tanárnál és a felsőbbévesektől.

2012. dec. 7. 22:37
 6/8 Kat09 válasza:

Sztem ne hagyd ott:

1. Ha támogatotton vagy, még ha most nem is lesz meg minden tárgyad asszem +2 félévet még járhatsz "ingyen" a rendes képzési időn túl, szal még most ne szállj ki, ha ilyen bajod van (ha fizetősön vagy, persze meggondolandó)

2. Nem tudtad megszokni a környezetet? minden órán más emberekkel vagy? senkit sem ismerzsz? -> tessék ismerkedni, 'haverokat' szerezni (vagy akár csak a padtárssal ismerkedni), vagy ha ez nagyon nem megy, akk próbálj meg a régiekkel találkozni sokat. A DE-ÁOK-on mi kötelezően csoportokba vagyunk osztva, szal minden szem.-en uazokkal találkozok, mégis nehéz volt ilyen szempontból az 1. félévem, DE KITARTÁS!;)

3. anyagilag gondok vannak diákhitelt meg nem akarsz? -> rengeteg féle ösztöndíj van, amire pályázhatsz, ha meg mégsem jó egyik se, akk próbálj diákmunkát (én is ezt csinálom, pedig reggeltől estig tanulok:\)

4. ott van a passzív félév lehetősége: 1-2 félévet kihagysz, összeszeded magad, átgondolod a dolgokat, aztán usgyi vissza, vagy ha nem, kitalálod, hova tovább

5. tudtommal semmi következmény nincsen ha kiszállsz (bár én nem idén kezdtem, szal nem tom ezt a fizetős dolgot), de ha kiiratkozol, akk ha vissza akarsz majd menni, úgy tudom ismét felvételizned kell majd

6. akármilyen gondod, bajod van, első az, hogy próbáld megoldani és NEM feladni!!!!! akár az idővel, pénzzel vannak problémáid, akár családi problémáid vannak, próbáld megoldani őket!;)

+egy üzenet a fentieknek: ha már nem tudtok/akartok segíteni, legalább ne cs.sszétek le! (persze akinek nem inge, ne vegye magára)

2012. dec. 9. 23:17
 7/8 anonim ***** válasza:

10:57

:D egy poén mindig kell.

egyébként az "újra reneszánszát élné" kifejezés tautológia.

2012. dec. 10. 21:26
 8/8 anonim ***** válasza:

kérdező:

azt gondold át, akarsz-e abban a szakmában dolgozni, amire az egyetemi tanulmányaid felkészítenek. ha nem, hagyd ott, az idő drága dolog. ha igen, igyekezz bent maradni.

üdvözöl egy egyetemi hallgató, aki elbaszta a drága idejét egy rossz karon....

u.i.: ne kövesd a rossz példámat! :D

2012. dec. 10. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!