17. kerületi általános iskolákról pozitív és negatív vélemények?
1 év múlva lesz esedékes az iskolaválasztás számunkra, de szeretnék már most tájékozódni.
Szeretném, ha kéttannyelvű iskolába írathatnám a gyermekem, de sok rosszat hallottam arról az iskoláról, ami a 17. kerületben így üzemel.
Tanul zongorázni, így esetleg zeneiskola is szóba jöhet...
De egyelőre még mindenre nyitottak vagyunk.
Legközelebb a Kép utca-i iskola lenne...
Kérlek írjatok véleményeket az iskolákról, tanárokról. Mennyire terhelik le a gyerekeket hétvégi programokkal, mennyire következetes a számonkérés stb.
Köszönöm szépen!
Szia!
Kerületiként én is hallottam hideget-meleget mindegyik suliról. Az unokatesók a Kép utcába járnak/jártak, ott is vegyes volt a dolog. A legnagyobb osztályfőnöke csak szidta a gyereket, de fel sem merült benne, hogy esetleg dislexiás/disgáriás (egyébként az). A középső jó tanuló volt, gond nélkül vették fel egy felső kategóriás gimibe. A legkisebb most negyedikes, elvan. Nekem a Kép utcában az nem tetszik, hogy sok kis épületre van tagolva és ebédelni az utca másik végébe kell menni, ami hóban-fagyban a kis elsősöknek nem lehet nagy élmény, plusz maga az ötözködés is elvesz sok időt.
Az enyémek az Újlakba jártak/járnak, de nem a kéttannyelvű osztályba, hanem az emelt angolosba. A nagylánynál minden rendben volt, ő is simán ment tovább gimibe oda, ahova amúgy is szeretett volna (nem kerületi gimi). A kisebbik most hatodikos, a fiam másodikos. Vannak persze gondok néhány tanárral illetve tanítási módszerrel, de szerintem alapvetően rendben mennek a dolgok.
Én azt tanácsolom, hogy tavasszal ülj be a nyílt napon néhány órára és inkább tanító nénit válasszál, mint tagozatot. Van olyan alsós tanító, akihez akkor sem adtam volna a gyerekeimet, ha vagyonokat fizettek volna... Ha gondolod, megnézem kik lesznek jövőre elsős tanítók és megírom róluk a személyes véleményemet.
Szép napot!
szia, köszi a választ.
2014. szeptemberétől megy iskolába, csak úgy gondoltam, hogy én már most elmegyek majd nyílt napra és elkezdek véleményeket gyűjteni. :)
Szóval örülnék a személyes véleményednek, de csak a 2014. szeptemberi elsős tanítónénikről!
Az Újlak kéttannyelvű osztályába mentünk végül.
Az udvar leamortizált állapota elkeserítő szerintem, de szerencsére a gyermeknek tetszik az iskola és a tanító nénik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!